Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale

Autor: Charmy

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Secretele parului pot fi stufoase, iar cele ale chipului adanci. Nu se mai stie exact cine a spus asta si poate nu are  importanta, dar…

Poate că o buclă a unei femei ascunde tot atat de multe precum chipul ei. Oricum ar fi, se pare ca o tunsoare influenteaza destul forma fetei. Sa fim sinceri: spre exemplu, nu oricarei femei ii sta bine cu breton, ori tunsa periuta!

„Unele trasaturi ale chipului nostru de care nu suntem prea incantati pot fi ascunse”, spun cel mai des stilistii. Ei cu siguranta nu zic lucruri noi si de altfel e posibil ca cele ce urmeaza sa nu va surprinda, insa totul se incadreaza la categoria “e bine de stiut”.

Tunsoare pentru Fata Rotunda Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

„La fata rotunda trebuie să eviţi ca parul sa arate turtit. Caci acest lucru va accentua forma fetei. Ideale sunt tunsorile care dau volum şi lungime fetei. Lungimea parului va alungi si fata si va da impresia ca e mai slaba decat este. De fapt, lungimea parului ar trebui să fie intre mediu si lung. Nu recomand asa numitele tunsori bob, deoarece accentueaza forma rotunda”, spune Patricia Field, stilista serialului „Sex and the City”. “Elementele rotunde au ceva dulce, dar o tunsoare potrivita poate adăuga și ceva sofisticare. Nici o lungime nu este limitata”, e de parere stilistul Andy Lecompte, care si-a revarsat maiestria in tunsori precum cele ale Madonnei, ale lui Miley Cyrus, sau Jennifer Connelly, ori ale altor celebritati.

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

 

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

 

Tunsoare pentru Fata Ovala Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Trist dar adevarat (pentru cele care nu se incadreaza la aceasta forma a fetei): Forma ovala e considerată forma ideală. “Parul lung pana la umeri, aranjat cu o carare pe mijloc, este ideal pentru o fata ovala. Pentru a evita o impresie de severitate, adauga niste bucle, pentru a arata la fel de dulce si romantica precum Hilary Duff”, spun stilistii, desi actrita a incercat, bineinteles, mai multe stiluri de-a lungul timpului.

Pentru orice alt tip de fata este mult mai greu a alege, insa pentru femeile cu fata ovala, totul pare simplu.

 

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

 

Tunsoare pentru Fata cu Forma Alungita Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Persoanele cu faţa alungita (popular spus lunga) ar trebui să opteze pentru o tunsoare care să scurteze faţa! Părul ar trebui să fie scurt sau mediu, şi aici intervine vesnica discuţie despre tunsoarea bob. O discutie controversata.

„Bob-ul e o tunsoare foarte potrivita, deoarece face fata sa para mai lata”, sunt de părere unii dintre stilisti. „Nu-mi place bob!” spune insa Jeanie Syfu – stilista actritei Padma Lakshmi. „E ceva taiat in spatele urechilor. O multime de oameni tunsi in acest stil arata mai in varsta decat sunt. Un bob arata chic atunci cand nu e prea personalizat”.

Cele mai citite articole

„Cand Victoria Beckham a avut, tehnic vorbind, aceasta tunsoare, ea a purtat-o diferit. Pe ea arata diferit. Puteti încerca diferite variante cu un bob. Dar nu uitati ca dacă este un bob texturat, trebuie să fie personalizat”, mai spune Jeanie Syfu.

Exista o solutie! Se poate opta si pentru breton. Dar acesta trebuie să fie pe linia sprâncenelor pentru a face faţa să pară mai rotunda.

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

 

Tunsoare pentru Fata in Forma de Inima Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Ei, aici e aici! Faţa în formă de inimă se pare ca reprezintă o „formă” displăcută în general din cauza frunţii late. Însă poate fi mascată prin bucle care limitează spaţiul frunţii.

„Dacă se merge pe împărţirea părului într-o parte. Deoarece pe mijloc ar atrage atenţia în zona bărbiei”, subliniază stiliştii. Hairstylistul Ted Gibson adduce insa  în mod regulat vorba despre fata actritei Reese Witherspoon, in acest caz: “Există sexualitate și flirt in acele bretonuri pe care le are, asortate chjipului ei in forma de inima.

 

Spuneti stilistilor să va taie bretonul pe verticală, mai degrabă decât direct, și să se oprească între pleoape și sprâncene. „Dacă vor taia prea scurt, veți arata ca la scoală!”, mai spune Gibson.

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

 

Tunsoare pentru o Fata Patrata Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Pentru faţa pătrată, părul lung este ideal. Dacă mai este şi uşor buclat, pentru a acoperi pomeţii proeminenţi şi pentru a încadra faţa, este perfect. “Dacă aveți o față pătrată, considerați că sunteți norocoase!”, spun cei de la LiveAbout.

“Unele dintre faimoasele fețe ale tuturor timpurilor au o linie puternică, unghiulară. Femeile cu fețe pătrate, de asemenea, îmbătrânesc frumos și au cele mai bune fotografii! Un exemplu poate fi actrita Megan Fox. Spre deosebire de femeile cu fețe lungi care nu pot scăpa de părul lung, femeile cu chipuri pătrate arata super”.

 

Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Concluzii

Pentru a da o stare pozitiva tuturor, unii dintre specialisti spun ca tunsoarea potrivita e cea cu care te simti tu bine! Cu toții avem frumusetea noastră unica. Cheia de a arăta bine este propria cunoastere și reglarea fină a aspectului. Dar discutia pe tema tunsorilor care sa se potriveasca fetei si bineinteles invers, este departe de a fi finalizata.

Tu ce tunsoare vrei sa ai? Crezi ca ai fata potrivita pentru tunsoarea pe care ti-o doresti? Cum Alegi Tipul de Tunsoare potrivit Fetei (Fizionomiei) Tale, Charmy

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil