Un curs de teatru pentru copii, un bun start pentru viitorului

Autor: Charmy

Un curs de teatru pentru copii, un bun start pentru viitorului, Charmy

Introducerea copiilor în lumea fascinantă a teatrului, ca parte importantă a educației lor culturale, este extrem de importantă. Un curs de teatru și actorie copii desfășurat sub conducerea unor instructori buni este extrem de favorabilă pentru dezvoltarea armonioasă a micilor cursanți.

Lecții de actorie, lecții pentru viață

Copiii ce participă la cursuri de teatru vor învăța treptat cum să își cultive sensibilitatea, curiozitatea și plăcerea jocului în echipă, vor avea știința ca pe viitor, ca adulți, să își poată exprima corect emoțiile. 

Teatrul reprezintă un portal special ce facilitează celor mici dobândirea de cunoștințe și abilitățile  pe care colegii lor de generație, care nu fac ore de teatru particulare, nu au șansa de a le avea.

„Mă duc la teatru pentru a vedea și înțelege mai bine lumea în care trăiesc!”, spunea cândva un spectator. Cu atât mai mult un actor, fie el și amator, poate să se ancoreze în realitatea de zi cu zi, dar și să se retragă uneori în lumea visului, a fanteziei, pentru a-și lua câteva momente de respiro, de dialog interior.

Mulți părinți investesc timp și bani pentru a le oferi copiilor o experiență artistică cât mai valoroasă: fotografie, desen sau pictură, muzică, teatru sau dans. Copiii de azi pot să ia lecții particulare, în funcție de ceea ce își doresc mai mult să facă, de talentele native pe care le au.

Ceea ce este considerat (încă) de unii ca fiind o adevărată pierdere de timp, un hobby copilăresc la care se poate renunța fără probleme, în fapt poate avea are un rol esențial de formare corectă a viitorului adult.

Prin practicarea artei teatrale, copiii își cultivă creativitatea, o competență de prim ordin în deceniile ce vin.

Copilul are instinctiv atracție către teatru, deoarece posedă o viziune specială asupra lucrurilor, neviciată de zgomotul de fond al unei societăți mult prea standardizate. Această creativitate, acest sentiment de uimire sinceră, de care amintea cândva Lucian Blaga, este motorul pentru evoluție, pentru dezvoltarea abilitățile și în alte domenii.

Urmarea unor lecții de teatru de calitate de către cei mici le va fi de ajutor foarte mare în a se putea coordona în viitor, pentru a-și autocontrola corpul și mintea în împrejurări diverse.

Un curs de teatru bun, modelează personalitatea celor mici

Teatrul este o modalitate eficientă de a învăța încrederea în propriile forțe și în cei din echipele din care va face parte pe parcursul vieții. Când cineva intră în pielea unui personaj, nu mai este de unul singur. Prin „deconectarea” creierului de la realitatea obiectivă, intrând în pielea unui personaj, micul actor amator deveni pentru o perioadă însuși eroul întruchipat, iar trupa din care face parte îl va ajuta negreșit în acest sens.

Pentru a juca o piesă de teatru e nevoie de antrenament, de memorarea unor texte prin înțelegerea sensului lor ascuns, în niciun caz papagalicește.

Descoperirea tehnicilor de actorie se realizează prin intermediul unor lecții de teatru care vor permite micilor participanți ca să comunice eficient cu publicul. Aceste mijloace le vor oferi abilitatea de a găsi echilibrul între imaginație și realitate acum și pe parcursul vieții de adult.

Așadar, înscrieți-vă copiii la cursuri de actorie, dacă vreți ca ei să devină oameni ce se vor integra ușor în lumea de mâine.

Cele mai citite articole

Articole relevante