Un lavoar stilat îți scoate baia din anonimat

Autor: Charmy

Un lavoar stilat îți scoate baia din anonimat, Charmy

Magazinul de obiecte sanitare Bagno oferă celor interesați o gamă largă de modele de lavoare de baie, care sunt capabile ca să satisfacă cele mai pretențioase gusturi ale clienților.

Lavoar cu piedestal sau lavoar suspendat? Tu ce alegi?

Dacă v-ați decis ca să vă modernizați baia personală, de cele mai multe ori va trebui ca să alegeți și o chiuvetă nouă sau chiar două (dacă spațiul vă permite). Iar acest lucru poate să fie de cele mai multe ori mai dificil decât v-ați putea imagina în primul moment.

Dacă tot veți investi într-o modernizare amplă a băii, ar fi păcat să neglijați alegerea unor obiecte sanitare de cea mai buna calitate. A trecut vremea când anumite produse, precum ar fi vasele de toaletă sau niște lavoare de baie, aveau o forma standardizată, ce nu permitea o personalizare fericită a spațiului unde erau montate.

Un lavoar stilat îți scoate baia din anonimat, Charmy

Din fericire, actualmente, fie și doar alegerea unei chiuvete pentru baie poate să aducă un mare plus acestei încăperi, dacă este aleasă în mod inteligent, cu gust. Modelele diverse ce se găsesc acum în magazine, multe putându-se comanda inclusiv online, permit proiecte ingenioase de amenajare a băii.

Există în continuare chiar și lavoare cu piedestal, un model de chiuvetă clasică ce mai poate să fie întâlnit în multe băi ale românilor. Acest format de lavoar alcătuit din două bucăți este preferat de către clienți deoarece are minim două avantaje certe: stabilitatea și montajul foarte simplu. Pur și simplu piciorul de porțelan sau faianță se așează pe podea, iar lavoarul propriu-zis (vasul) se sprijină ferm pe acesta.

Avantajul unei bune stabilități este totuși clătinat puțin de un dezavantaj deloc minor: piedestalul ocupă loc dedesubtul chiuvetei, motiv pentru care nu se poate utiliza spațiul de sub lavoar, precum ar fi posibil în situația alegerii unui astfel de articol sanitar suspendat. Iar acest neajuns este cu atât mai neplăcut cu cât dimensiunile băii sunt mai mici.

O chiuvetă suspendată se fixează pe perete. Spațiul de sub lavoar este în acest fel liber, iar podeaua poate să fie mai ușor de întreținut ori, așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, se poate monta fără probleme sub chiuvetă o piesă de mobilier (de regulă un dulăpior).

Pentru că în zilele noastre minimalismul începe să devină tot mai pregnant pe plan internațional, o chiuvetă suspendată reprezintă un element de design interior al unei băi ce devine frecvent întâlnit și în tot mai multe locuințe autohtone.

Din acest punct de vedere, întotdeauna o chiuvetă suspendată, chiar dacă se montează ceva mai dificil, este mai ușor de integrat în spațiu decât una cu piedestal.

Execută cu grijă măsurătorile, ca să comanzi lavoarul potrivit

Dar până să vă decideți cu privire la forma lavoarului, importante sunt dimensiunile acestuia. Niște măsurători bune sunt esențiale pentru a vă asigura că obiectul sanitar ce se va cumpăra se potrivește perfect și nu strică armonia interioară a spațiului.

Accesibilitatea este și ea importantă, mai ales dacă lavoarul va fi utilizat și de către copii sau de către persoane cu dizabilități, inclusiv de către bătrâni. Iată de ce lățimea, adâncimea și înălțimea chiuvetei sunt criterii de care trebuie obligatoriu ca să se țină seamă.

Alte lucruri de către trebuie ca să ții seama când cumperi un lavoar pentru baia ta

În afară de compunerea lavoarului dintr-o piesă unică sau din două părți, diferențe pot exista și cu privire la forma vasului, precum și a materialului din care lavoarul este confecționat.

Bateria de chiuvetă poate, la rândul ei, să fie instalată direct pe vas ori separat de vasul lavoarului, mai sus, pe perete. Acest lucru permite chiuvetei să fie așezată direct pe o piesă de mobilier, iar țevile de apă să fie încastrate în perete ori chiar la vedere, din motive estetice.

Din moment ce robinetul este prins undeva de perete, lavoarul poate avea orice formă și nici nu este limitat la o anumită dimensiune, deoarece nu mai face parte dintre un set compact compus din vasul chiuvetei și bateria propriu-zisă. Astfel, proprietarii pot să se bazeze în achiziționarea lavoarului atât după criteriile practice, dar și estetice.

Cele mai citite articole

Materialul din care este confecționat lavoarul este și el important, deoarece în funcție de varianta aleasă se poate asigura și o curățare mai ușoară sau mai dificilă a acestuia, influențe existând inclusiv cu privire la rezistența în timp la zgârieturi și crăpături. La mare modă pentru români rămân chiuvetele din porțelan sau faianță, deși în ultima vreme în tot mai multe băi se instalează lavoare din piatră, datorită esteticii lor deosebite. Specialiștii avertizează însă în legătură cu faptul că piatra este destul de sensibilă la produsele de curățat, de aceea este nevoie de o grijă suplimentară pentru întreținerea acestor obiecte sanitare.

În niciun caz nu trebuie aleasă cea mai ieftină chiuvetă, deoarece, de multe ori în acest caz nefericit, ea va trebui înlocuită după o perioadă destul de scurtă de întrebuințare pentru că se deteriorează rpaid.

Orice s-ar spune, un lavoar este o investiție pe termen lung, așa încât este bine ca să achiziționați cel mai bun produs pe care vi-l puteți permite în limita bugetului disponibil.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil