Urgențe stomatologice copii – la cine apelezi?

Autor: Charmy
Urgențe stomatologice copii – la cine apelezi?, Charmy

Îngrijirea dentară urgentă pentru copii este diferită de cea pentru adulți. De regulă, micul pacient nu doar suferă, ci se și sperie. Medicii stomatologi ai Clinicii dentare Excedent se ocupă de urgențe stomatologice copii, au primit o pregătire specială și știu cum să calmeze rapid și eficient copilul și să amelioreze durerea în cel mai scurt timp posibil. Majoritatea proceselor inflamatorii cu care trebuie să se confrunte un dentist pediatric sunt odontogene. 

Cele mai frecvente sunt cariile și complicațiile sale. Durerea acută sau exacerbarea unui focar cronic al infecției, de regulă, este precedat de o scădere a capacităților adaptive și protecto-adaptive ale corpului, cu alte cuvinte, un fundal premorbid. 

Printre factorii socio-biologici premorbizi, cea mai mare influență asupra apariției și evoluției proceselor inflamatorii la copii, o exercită nivelul de dezvoltare fizică a copilului, bolile acute și cronice suferite de acesta, evoluția nefavorabilă a perioadei neonatale și primul an de viață, hrănirea mixtă și artificială, alergizarea corpului copilului, patologia sarcinii și natura fluxului actului generic în sine.

Dinții de lapte – Urgențe

Cele mai citite articole

Dinții de lapte sunt proiectați pentru mestecarea temeinică a alimentelor și formarea corectă a sunetelor (articularea vorbirii). Cu toate acestea, pe lângă aceste funcții naturale, ele contribuie la dezvoltarea sănătoasă a mușchilor grupului facial, creând o anumită sarcină, sub influența căreia este format întregul maxilar. În plus, dinții de lapte contribuie la dezvoltarea corectă a ocluziei, deschizând calea erupției dinților permanenți. 

Având în vedere importanța tuturor acestor factori, este posibil să se tragă o concluzie complet logică: prezența și funcționalitatea dinților de lapte sunt necondiționate, și prin urmare, îngrijirea și igiena orală ar trebui să fie pe primul plan. Cu toate acestea, există o serie de cazuri când un copil are nevoie să i se scoată un dinte urgent. În astfel de situații, cel mai bine este să soliciți sfatul profesional de la un cabinet stomatologic pentru copii. Doar un medic cu experiență pediatrică poate diagnostica cu exactitate necesitatea acestei proceduri.

Leziuni ale dinților de lapte

De asemenea, merită menționate indicații precum – disconfort provocat de un dinte afânat. Adesea, copiii devin foarte iritabili din această cauză și își pierd pofta de mâncare. Prin urmare, îndepărtarea dinților de lapte deteriorați poate fi singura cale de ieșire corectă, deoarece, de obicei, acestea sunt situații în care este necesar să se îndepărteze dintele de lapte. Îndepărtarea dinților din lapte nu este o procedură ușoară, deoarece în 90% din cazuri, bebelușul plânge și opune rezistență. 

Având în vedere că aceasta este o problemă foarte urgentă, toate condițiile pentru o procedură confortabilă sunt create în centrele stomatologice. Sarcina dentistului este de a-l ajuta pe copil și de a-l face să înțeleagă că îndepărtarea va fi rapidă și nedureroasă. Aceasta este una dintre cele mai importante condiții, deoarece starea psihică a copiilor și adolescenților mici depinde în mod direct de aceasta. 

Cele mai citite articole

Articole relevante