Vopseste natural parul cu ajutorul cafelei

Autor: Charmy

Vopseste natural parul cu ajutorul cafelei, Charmy

Vopselele de par care se gasesc in supermarket contin o lista lunga de produse chimice in concentratie mare, de multe ori amoniac, precum si aditivi gudron de ca, respectiv acetat de plumb. Cu toate acestea exista si vopsele de par naturale, cum ar fi un amestec puternic de cafea. Cafeaua este un produs natural, sigur si destul de ieftin care poate fi folosita pentru nuantarea parului. De obicei, colorarea naturala a parului cu cafea este utilizata de fetele brunete sau roscate pentru a da o culoare ciocolatie frumoasa si o stralucire aparte firelor de par. Vopsirea parului in timpul sarcinii cu vopsele chimice este interzisa asa incat se poate opta pentru colorarea naturala cu cafea.

Vopsirea naturala a parului cu cafea dureaza cateva zile. Aceasta se duce cu fiecare spalare. In cazul in care te speli zilnic sau o data la 2-3 zile, culoarea nu va dura mai mult de 5-7 zile. Pentru a mentinerea culorii, poti colora parul cu cafea o data pe saptamana.

Cum vopsesc natural parul cu cafea:

Pentru vopsirea naturala a parului cu cafea aveti nevoie de un vas mai mare, cafea puternica si apa. Cu cat cafeaua este mai puternica cu atat este mai bine pentru colorarea parului.

Cumpara o cafea organica pentru a evita orice aditivi necunoscuti. Opteaza pentru expresso fin macinata, de o culoare inchisa.

Vopseste natural parul cu ajutorul cafelei, Charmy

Cele mai citite articole

Ingrediente:
1 1/2 cesti de cafea macinata
3 cani de apa

Vopsirea naturala a parului cu cafea pas cu pas:

Acest raport este de aproximativ de trei ori mai puternic decat o ceasca normala de cafea. Dupa ce preparati cafeaua, inainte de clatirea parului lasati sa se raceasca. Dupa ce inmuiati parul in cafea acoperiti cu o punga si lasati pentru circa 30 de minute inainte de a clati cu apa rece sau otet de mere. Repetati aceasta clatire cu cafea de doua ori pe saptamana pentru a obtine nuanta dorita.

O alta metoda de colorare naturala a parului cu cafea este de a umple o sticla cu pulverizator cu cafea neagra concentrata si a stropi firele de par o data pe saptamana, dupa samponare. Piapta parul de la radacina inspre varfuri si lasa cafeaua pentru a actiona circa 10-20 minute inainte de a clati cu apa calduta.

O a treia modalitate de vopsire naturala a parului cu cafea este de a prepara o pasta maro prin amestecul a doua parti de balsam cu una de cafea expresso. Acest balsam cu cafea se aplica pe par dupa samponare si se lasa sa actioneze aproximativ 15-20 minute dupa care se clateste parul cu apa calda.

Cafeaua nu ajuta doar la colorarea naturala a parului ci si la stimularea cresterii firelor de par si intarirea acestora. Intr-un studiu recent s-a demonstrat ca parul vopsit cu cafea imbunatateste circulatia la nivelul scalpului.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil