1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

3 motive pentru care Timisoara este un centru economic important

Autor: Charmy
3 motive pentru care Timisoara este un centru economic important, Charmy

Vestul a fost dintotdeauna un model pentru locuitorii altor regiuni ale Europei, dar mai ales din est. La fel este si cand vine vorba despre unele dintre cele mai mari si mai dezvoltate orase din Romania, care se gasesc in vestul tarii. 

Aceste doua orase sunt Timisoara si Cluj-Napoca, considerate a fi poli importanti pentru economia nationala. Motivele care au transformat Timisoara intr-un centru industrial si economic foarte important sunt numeroase, dintre acestea, cel mai important de amintit fiind urmatoarele:   

Proximitatea fata de puncte vamale importante 

Unul dintre motivele care a contribuit la dezvoltarea economica si industriala a intregului judet Timisoara este proximitatea acestuia fata de granita vestica si, mai ales, de puncte vamale importante. 

Acesta este unul dintre motivele care au dus la cresterea numarului de companii din domeniul industrial care au ales sa isi stabileasca cel putin un punct de lucru in aceasta regiune. Drept urmare si cererile de spatii de inchiriat in zona au crescut considerabil, astfel incat antreprenorii care au nevoie de o hala de inchiriat Timisoara intampina dificultati in gasirea uneia disponibile. 

Influentele Europei de Vest

Cele mai citite articole

Tot aceasta proximitate a judetului de granita face ca influentele din vestul Europei sa ajunga mai rapid si mai usor in aceasta zona a tarii. De aceea, toate activitatile se afla sub aceasta influenta, care este in general pozitiva, ducand la o crestere a calitatii serviciilor oferite de furnizorii din vestul tarii. 

Investitii in infrastructura si dezvoltare 

Un alt aspect care a contribuit la cresterea si dezvoltarea regiunii a fost buna manageriere a acestuia. Desi au existat si aici conflicte de natura politica si chiar economica, investitiile in dezvoltarea orasului si a intregii regiuni au fost prioritare. Astfel, infrastructura din zona este una buna, foarte apreciata de antreprenori, mai ales de transportatori. 

De aceea, in cazul unei oscilatii intre inchiriere spatiu depozitare Bucuresti sau in Timisoara, multi antreprenori vor inclina balanta catre zona vestica a tarii, desi Capitala se mentine in preferintele companiilor de orice dimensiune. 

Cu toate ca pozitionarea geografica a avut un aport important, factorul uman aflat la conducere a contribuit si el la dezvoltarea regiunii. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner