Alege vacanță în Maramureș de la o agenție de turism Sibiu

Autor: Charmy
Alege vacanță în Maramureș de la o agenție de turism Sibiu, Charmy

România este o destinație turistică atractivă, care oferă o mare varietate de oportunități de vacanță practic pe tot parcursul anului. Totuși, poți alege o vacanță în Maramureș de la o agenție turism Sibiu. Călătorește în Maramureș, o regiune muntoasă din nordul României, pentru a te relaxa și a respira adânc aerul curat. Zona este renumită pentru bisericile sale din lemn, dintre care, cele mai multe au câteva sute de ani. De mai bine de 2.000 de ani, oamenii au exploatat argint, aur și alte metale în acest ținut tradițional românesc, Maramureș – Baia Mare. 

Atracții turistice Maramureș

O mare parte din trecutul său medieval se păstrează în piața principală, Piața Libertății. Baie Mare este cel mai bun loc pentru a gusta viața tradițională românească. Poți vizita Piața Izvoarelor, piața alimentară în aer liber și Turnul măcelarului. Fie că vrei să mergi aici pentru prima dată sau poate pentru a zecea oară, Maramureșul este o destinație uimitoare de vacanță. Airtourtravel.ro oferă o gamă largă de oferte de vacanță în Maramureș cu cazare, potrivite oricărui buget. Maramureșul este mândru de numeroasele sale atracții turistice și orașe populare precum Sighetul Marmației, Baia Mare, Ocna Șugatag. În afară de hotelurile la prețuri accesibile, Maramureșul oferă și diverse atracții. Având acces la mai mult de 22.000 de orașe din întreaga lume, mai mulți călători aleg astăzi airtourtravel.ro pentru a căuta hoteluri și locuri de cazare în Maramureş.

Cele mai citite articole

Cimitirul vesel din Săpânța face din oraș o destinație turistică renumită. Legenda spune că dacii (tribul tracilor) au acceptat moartea cu bucurie pentru că au crezut în viața veșnică. S-au gândit să moară ca pe un pasaj către o altă lume. Cimitirul datează din 1930, fiind realizat de Stan Ion Patraș, un renumit sculptor, artist și poet la acea vreme. Creativitatea sa a fost cea care a marcat începutul acestui loc excepțional. De mai bine de aproximativ 50 de ani, sculptorul a creat sute de cruci de lemn cu inscripții amuzante. Fiecare cruce are un epitaf care caracterizează cel mai bine personalitatea decedatului sau este descris un anumit fapt din viața sa.

Poți vizita de asemenea, Mănăstirea Săpânța-Peri. Această mănăstire este cea mai înaltă structură bisericească din lemn, inclusă în Cartea Recordurilor Guinnes și apoi poți lua masa la un restaurant local din Sighetul Marmației. Aici, te poți opri pentru a vizita două obiective interesante: Muzeul Satului Maramureș – un mare muzeu în aer liber și Muzeul etnografic Maramureș. Cele două muzee arată viața rurală în diferite părți ale țării. Seara poți merge la Breb pentru a înnopta  la o pensiune.

Dimineața poți pleca spre Vișeul de Sus. Trenul Mocăniţa pleacă la ora 9 dimineața și este o adevărată atracție turistică. Călătoria se face pe o cale ferată îngustă, prin pădure, fiind o adevărată aventură. Trenul trece prin câmpii, dealuri și multe poduri. Alege o vacanță în Maramureș pentru a vedea câteva dintre cele mai frumoase părți ale Carpaților.

Cele mai citite articole

Articole relevante