Alegerea ghiozdanului nu trebuie să fie motiv de dispută între şcolari şi părinţi

Autor: Charmy
Alegerea ghiozdanului nu trebuie să fie motiv de dispută între şcolari şi părinţi, Charmy

Unul din momentele cruciale şi foarte importante în viaţa unui şcolar este, printre testele pe care le susţine, tezele anuale, serbările la care trebuie să se descurce impecabil, şi alegerea rechizitelor, modelelor de ghiozdane de scoala şi pregătire pentru începutul anului şcolar. Pregătirile pentru începutul anului şcolar, aşadar, nu trebuie tratate cu superficialitate, iar alegerea ghiozdanului este foarte importantă, în care atât părinţii, cât şi copiii, trebuie să investească timp şi energie. 

Ghiozdanul este mai mult de un recipient în care sunt depozitate rechizitele, cărţile şi caietele, sticlă cu apă şi pachetul cu mâncare, ci este o extensie a şcolarului, o plasă de siguranţă şi un fel de cochilie. De aceea, ghiozdanul trebuie să exprime personalitatea şcolarului, să fie vesel, colorat, să fie purtat cu plăcere, să fie spaţios, comod şi sănătos.

Cum trebuie să arate un ghiozdan pe placul părinţilor şi copiilor deopotrivă?

Pentru a evita situaţia în care ghiozdanul trebuie schimbat la mijloc de an şcolar din cauză că se rupe sau se demodează, părinţii trebuie să se pună de acord cu copiii lor şi să aleagă cel mai potrivit ghiozdan pentru aceştia. 

Cele mai citite articole

Ghiozdanul perfect trebuie să fie pe placul copiilor, cu personaje sau cu desene care le plac, cu modele interesante şi la modă, dar şi pe placul părinţilor, adică să îmbine funcţionalitatea cu estetică. Ghiozdanul nu trebuie să incomodeze la mers, să “tragă înapoi” copilul, să îl cocoşeze, trebuie să fie suficient de spaţios pentru toate rechizitele, cărţile şi caietele şi să fie uşor de purtat şi ergonomic.

Sunt situaţii în care părinţii pot alege, cu acordul celor mici, un ghiozdan echipat pentru că este avantajos din punct de vedere practic şi nu trebuie cumpărate suplimentar decât câteva rechizite. Dacă şi copiilor le este pe plac, acest ghiozdan se va dovedi o investiţie excelentă. Calitatea superioară a materialului şi bună compartimentare a ghiozdanului, uşurinţă în curăţare şi în purtare sunt doar câteva dintre criteriile care transforma un ghiozdan simplu într-un ghiozdan ideal pentru copii.

Criterii importante pentru alegerea ghiozdanului pentru copii

Pentru  a alege cel mai bun ghiozdan pentru copii este necesar ca părinţii să ţină cont de următoarele sfaturi:

  • să aleagă un ghiozdan pentru spate, clasic, şi nu o geantă tip poştaş, mai ales dacă sunt în clasele primare şi au nevoie de sprijin pentru spate. Un ghiozdan ce se ţine pe ambii umeri permite greutăţii să fie distribuită în mod egal şi se elimină astfel durerile de spate, gât sau umeri;
  • să aleagă un ghiozdan cu bretele cât mai moi, cu bureţi, astfel încât copilul să nu simtă durere sau apăsare pe umeri;
  • să aleagă un ghiozdan al cărei mărime este potrivită pentru puterea copilului şi pentru constituţia acestuia;
  • să aleagă un ghiozdan practic şi uşor, cu mai multe compartimente interioare şi exterioare deopotrivă, care să permită atât purtarea rechizitelor, cărţilor, caietelor, cât şi a unei gustări sau a unei sticle cu apă.

Cele mai citite articole

Articole relevante