Care sunt costurile unui plan pentru servere dedicate?

Autor: Charmy
Care sunt costurile unui plan pentru servere dedicate?, Charmy
Servere dedicate

Daca vrei sa treci de la gazduirea normala pe servere dedicate, probabil te afli intr-un moment in care resursele din prezent nu mai sunt suficiente. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu stii inca exact pentru ce plan sa optezi. Costurile nu trebuie ignorate, doarece mai mult ca sigur nu-ti doresti sa ai parte de servicii care nu sunt adaptate la nevoile tale. Iata cum sa iei aceasta decizie intr-un mod mai simplu!

Care sunt cele mai importante criterii?

In primul rand, este necesar sa verifici permisiunile care iti sunt puse la dispozitie. Pentru a putea efectua toate configuratiile dorite, este necesar sa existe acces root complet. De asemenea, analizeaza si masurile de siguranta. Securitatea este un element foarte important pentru hosting, deoarece mediul online este supus in mod constant la riscuri. Faptul ca ai resursele dedicate si nu mai imparti nimic cu alti vecini, nu garanteaza protectie.

Un plan pentru servere dedicate are nevoie de un sistem anti-DDoS. Acesta este un firewall activ, care separa intrarile normale de cele care par suspecte. Astfel, sunt oprite atacurile in care se utilizeaza volume mari de trafic fals. Un alt aspect ce trebuie analizat este viteza. Daca serverul este localizat intr-un data center din Romania, acest lucru va asigura o incarcare superioara. Pe de alta parte, serverele de peste ocean pot avea timpi de raspuns mai lenti si afecteaza experienta de navigare a utilizatorilor.

Ce reprezinta tehnologia GPU?

Cele mai citite articole

Procesoarele GPU sunt asemanatoare cu cele CPU, fiind create in scopul cresterii performantei. Un server care are acest avantaj va utiliza un model de calcul hibrid si va avea arhitectura formata din mii de nuclee. Procesoarele CPU au, teoretic, o viteza mai mare decat GPU, dar executa toate sarcinile pe rand. Integrarea ambelor tehnologii reduce consumul de energie si permite analiza rapida a elementelor finite. Aceasta solutie are insa costurile foarte mari si nu este potrivita pentru orice brand. Discuta cu furnizorul pentru a putea stabili ce beneficii ar exista in situatia ta si daca ai avea nevoie de asa multa putere de calcul.

Ce costuri implica sistemul de operare?

Majoritatea sistemelor Linux pe servere dedicate sunt disponibile in mod gratuit. Totusi, cei care aleg sa foloseasca Windows, au nevoie obligatoriu de o licenta. Aceasta va fi achizitionata lunar, iar pretul sau variaza in functie de versiunea sistemului. O licenta este necesara si in situatia in care iti doresti sa ai in continuare acces la panoul de control. Gazduirea partajata are adesea acest beneficiu inclus in mod gratuit, deoarece toate costurile conturilor se impart. Pe de alta parte, pe un hosting dedicat tu esti cel care decide cat de important mai este acelasi aspect.

Cum sa te asiguri ca ai suficiente resurse pe servere dedicate?

Daca nu stii inca care este cel mai bun plan, poti lua legatura cu cineva de la suportul tehnic. In felul acesta, vei afla care este varianta potrivita pentru proiectul tau. Resursele dedicate sunt scalabile si poti oricand solicita mai mult spatiu pe disc sau latime de banda. Alege un plan de la un furnizor stabil pe piata pentru a beneficia de IP dedicat si 99,9% uptime.

Cele mai citite articole

Articole relevante