Cărți despre jocuri de noroc pe care trebuie sa le citești măcar o dată în viață

Autor: Charmy
carti-jocuri-de-noroc

Pentru a îți lărgi setul de cunoștințe despre jocurile de noroc este important să citești câteva cărți ce povestesc istoria acestora, câteva metode de câștig, jucători celebri și mult mai multe idei interesante. Jocurile de noroc sunt un domeniu vast cu multe posibilități de câștig. Fie că este vorba de poker, păcănele sau chiar loto, care este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc și poate fii accesat pe superbet loto online. Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante cărți despre jocurile de noroc:

The Biggest Bluff: How I Learned to Pay Attention, Master Myself, and Win de Maria Konnikova

Maria este psiholog și creatoare de televiziune. Cartea urmărește drumul ei de la novice în arta pokerului la campioană, toate acestea după ce a învățat de unii dintre cei mai importanți jucători din lume. Autoarea explică cum se folosește de trucurile din poker și în viața de zi cu zi, pentru a citi situații, dar și pentru a înțelege acțiunile oamenilor. În aproximativ un an de la începutul călătoriei sale prin lumea pokerului, autoarea a început să câștige premii și concursuri, având o nouă sursă de venit acum. Această cartea nu este doar o nouă sursă de informații despre poker, ci și o nouă perspectivă. Îmbinându-și cunoștințele din psihologie cu cele nou descoperite din poker, autoarea scrie un roman formidabil care poate fi citit atât de profesioniști, cât și de cei ce nu au jucat poker vreodată.

The confidence game de Maria Konnikova

Cărți despre jocuri de noroc pe care trebuie sa le citești măcar o dată în viață, Charmy

Aceeași autoare care s-a folosit de psihologie pentru a pătrunde mai adânc în arta pokerului încearcă de data asta să înțeleagă mai bine încrederea în sine și importanța acesteia în jocurile de noroc. Escroci precum Bernie Madoff, Jim Bakker și Lance Armstrong sunt personalități importante și elegante, ei sunt persuasivi și exploatează încrederea celor din jurul lor. Cum au reușit să pătrundă în mințile oamenilor și să îi manipuleze? De ce au avut atât de mult succes? Autoarea, jurnalist și psiholog, explorează aceste întrebări și încearcă să vină cu un răspuns. Aceasta îți bazează cartea pe o serie de povești ce au în comun calitățile acestor oameni fantastici, iar argumentele și explicațiile sale sunt bazate pe puncte de vedere științifice și psihologice. O sursă incredibilă de informații despre aceste personalități cunoscute.

 

Molly’s Game de Molly Bloom

Încă din copilărie Molly și-a dorit să fie ca frații ei care câștigau competiții sportive, dar și academice și erau lăudați de toți cei din jurul lor. Din această cauză aceasta s-a hotărât să devină cea mai bună variantă a ei pentru a primi laudele pe care frații ei le primeau. Deși avea note mari și era o atletă de neîntrecut, Molly to se simțea în urma fraților ei. Așadar, aceasta decide să încerce ceva nou și dinamic – pokerul. Cartea prezintă povestea lui Molly care ia parte la jocuri importante de poker. De asemenea, cartea a fost ecranizată în 2017 și îi are în rolurile principale pe Jessica Chastain, Idris Elba și Kevin Costner.

One of a Kind: The World’s Greatest Player

Cărți despre jocuri de noroc pe care trebuie sa le citești măcar o dată în viață, Charmy

Cele mai citite articole

One of a Kind este povestea unei legende a cazinourilor, Stuey Ungar. Acesta a renunțat la liceu pentru a începe o carieră în domeniul cazinourilor. De la dealer de cărți la jucător de rummy și poker, acesta a trecut prin toate slujbele dintr-un cazino. Cartea prezintă povestea băiatului care a câștigat toate jocurile, dar nu a fost la fel de noroc în viața de zi cu zi. Din aceasta putem trage concluzia că nu contează norocul sau cât de bine ne descurcăm la un anume lucru, dacă nu putem aplica aceste abilități pentru a ne descurca și în viața mundană, care oricât de neimportantă pare, este de fapt cea mai importantă. O biografie tragică, dar care oferă o lecție de viață.

The Theory of Poker

Poate că cea mai practică carte din această listă The Theory of Poker , după cum îi spune și titlul, este o culegere de informații despre acest sport. Aceasta prezintă teorii și concepte aplicabile în diferite variante ale jocului, tehnici de retrage și folosire a cărților. Cartea este o introducere în fundamentele pokerului și cum îți influențează acestea modul în care te joci. Include și explicații ale termenilor specifici pokerului: bluff, semibluff, raising și mulți alții, pe care i-ai auzit de nenumărate ori în filme sau chiar în cazino, dar poate nu ai știut care este însemnătatea lor exactă. Aceste idei și principii pot face diferența dintre jucătorii simplii și cei profesioniști. Cei ce citesc cu atenție această carte se vor separa cu ușurință de cei ce joacă simplu fără a știi aceste detalii.

Concluzie

Există nenumărate cărți importante despre diferite jocuri de noroc care fac diferența dintre cei ce joacă serios și cei ce au prins câteva metode uitându-se la alții, dar nu au învățat niciodată cu adevărat ce înseamnă și cum se pun în aplicare. Poveștile despre viețile jucătorilor sunt la fel de importante precum cărțile de teorie, deoarece arată latura umană a jocului, prezintă detaliile peste care nu poți trece cu vederea și pe care le poți folosi pentru a fi un jucător mai bun, dar și pentru a trasa linia fină dintre viața de zi cu zi și viața ce ține de aceste jocuri.

Cele mai citite articole

Articole relevante