1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Ce culoare pică cel mai des la ruletă? Roşu, Negru sau Verde?

Autor: Charmy
Ce culoare pică cel mai des la ruletă? Roşu, Negru sau Verde?, Charmy

Jocul de ruletă este denumit pe bună dreptate regina jocurilor de cazino atât pentru adrenalina pe care o induce jucătorilor cât şi pentru vechimea acestuia. Este cel mai longeviv joc de cazino din istoria jocurilor de noroc şi se pare că îşi continuă aventura şi în ziua de astăzi.

3 culori se regăsesc pe roata ruletei şi tocmai despre aceste culori vom dezbate în topicul următor. Vom determina care sunt cele mai des întâlnite şi în ce măsură acestea pot contribui la construirea unei strategii câştigătoare la acest joc incitant.

Cât de des Roşu este câştigător?

Din cele 46 de jocuri de masă Mr. Bit casino online Romania, 17 sunt dedicate numai jocului de ruletă. Jocul se regăseşte în acest fel într-o gamă diversificată de variante în aşa fel încât jucătorii să poată alege ce li se potriveşte cel mai bine.

Indiferent însă de numărul acestora şi de platformele online care le oferă, jocul de ruletă are 2 mari variaţii, ruleta americană şi cea europeană. În varianta americană, spaţiile de pe roată colorate în roşu se regăsesc în 18 diviziuni.

Celelalte 18 aparţin culorii negre şi mai există încă 2 spaţii suplimentare, dedicate numărului 0 şi dublu 0, colorate în verde. De fapt, în acest fel se stabilesc şi şansele de câştig dacă se pariază pe culoarea roşu.

În procente, un jucător care pariază pe această culoare are 47,4% şanse de câştig. Este un procent extrem de mare pentru un joc de noroc, un pariu norocos în acest caz aducând o cotă de 1:1 jucătorului care îl depune.

Se pariază 100 de lei pe Roşu şi dacă această culoare iese, se câştigă 100 de lei. Pentru aceeaşi culoare roşie, de această dată în varianta de joc europeană, lucrurile se schimbă un pic, dar nu în mod radical.

Acest lucru înseamnă că un parior care apelează la culoarea roşie în această variantă are de partea sa 48,6% şanse de reuşită. Procentul este mai mare decât la varianta americană şi se datorează existenţei pe roată a unei singure diviziuni cu numărul 0, ceea ce face ca această variantă de ruletă să fie cea mai ofertantă pentru un jucător.

Cât de des Negru este câştigător?

Ce culoare pică cel mai des la ruletă? Roşu, Negru sau Verde?, Charmy

Aceleaşi 18 diviziuni întâlnite în varianta americană de ruletă sunt distribuite şi culorii negre. În acest fel şansele de reuşită pe un pariu cu această culoare aduc un procent egal cu cel al culorii roşii, de 47,4%.

Şi în acest caz pariul aduce o cotă de 1:1, adică va dubla întotdeauna banii pariaţi pe culoarea negru. Pentru ruleta în varianta europeană, şansele de câştig cresc în favoarea jucătorului, datorită aceluiaşi mecanism de dispunere a culorilor pe roata de ruletă.

În această variantă se elimină buzunarul care aparţine numărului dublu 0, caz în care procentul de şansă va suferi modificări. Acesta se stabileşte matematic la 48,6%, cu peste 1 punct procentual faţă de ruleta americană.

Cele mai citite articole

Poate că pare puţin, dar într-un joc real de ruletă pe bani adevăraţi fiecare şansă suplimentară contează. Indiferent deci de culoarea preferată, jocul de ruletă cel mai indicat pentru parierea pe culori îl reprezintă fără discuţie varianta europeană.

Cât de des Verde este câştigător?

Ce culoare pică cel mai des la ruletă? Roşu, Negru sau Verde?, Charmy

În varianta de ruletă americană pe roata ruletei se găsesc 38 de diviziuni. 36 de diviziuni sunt împărţite egal de culoarea roşu şi negru în timp ce numai 2 aparţin culorii verzi. Aceste buzunare sunt cele care aparţin numărului 0 şi dublu 0, uşor de identificat pe roată.

Pentru că totuşi sunt doar 2 diviziuni din totalul de 38 existente, culoarea verde este cel mai puţin probabil de prins de către un jucător. Explicaţia este că sunt disponibile doar 2,6% din spaţiile de pe roata ruletei pentru ea, ceea ce micşorează drastic şansele de câştig.

Cu atât de puţine şanse de reuşită, pariul pe această culoare aduce după sine în caz de succes câştiguri impresionante. Indiferent dacă se pariază pe buzunarul de 0 sau de dublu 0, un asemenea pariu este garantat la o cotă de 35:1.

În caz de câştig, un jucător care a pariat 100 de lei pe această culoare va introduce în contul de jucător o sumă colosală care se ridică la 3500 lei. Un singur pariu care să aducă atât de mulţi bani este unul dorit de către jucători dar are şi cele mai puţine şanse de reuşită.

În cazul ruletei europene, parierea pe culoarea verde oferă cam aceleaşi şanse de câştig. Deşi acum pe roată sunt doar 37 de diviziuni, lucrurile nu se schimbă în mod major în privinţa şanselor efective de câştig.

2,7% din spaţiul de pe roată este arondat acestei culori în timp ce cota atribuită în caz de câştig rămâne stabilită la o valoare de 35:1. Diferenţa în procente faţă de ruletă americană este ca şi inexistentă, ba chiar se poate spune că şansele de câştig pe această culoare sunt mult mai slabe decât la sora ei americană.

Pe ce să pariezi?

Este clar că din punct de vedere al ocupării buzunarelor de pe roata ruletei, culoarea roşu sau negru sunt cele mai prezente ca şi număr. Din punct de vedere matematic, un pariu pe culoarea verde iese câştigător o dată la 50 de spinuri de ruletă.

Acest lucru înseamnă că diferenţa de 49 se împarte fără discuţie între cele 2 culori dispuse în mod egal pe roata, roşu şi negru. Şi totuşi, ce culoare să alegi dintre cele 2 în aşa fel încât să câştigi de fiecare dată?

Răspunsul final este că nu există o strategie care să garanteze acest lucru, totul ţine seama de preferinţele individuale ale fiecărui jucător. Indiferent că este vorba despre roşu sau negru, parierea pe una dintre aceste culori ţine numai de opţiunea personală şi trebuie tratată ca atare.

Concluzie

Fără îndoială că cele mai ofertante pariuri la jocul de ruletă rămân cele care mizează pe culoarea roşie sau cea neagră. Cu toate că pe roata ruletei se găseşte şi culoarea verde, aceasta are şansele cele mai mici de reuşită, deşi cota care o însoţeşte este una impresionantă.

Dacă eşti un jucător care merge întotdeauna la sigur, evită să pariezi pe verde şi alege întotdeauna între roşu şi negru. Poate că nu de fiecare dată vei reuşi să le ghiceşti dar întotdeauna vei avea la dispoziţie un buget de joc pe care îl vei ţine sub control!

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner