Ce fel de sport le place românilor?

Autor: Charmy
Ce fel de sport le place românilor?, Charmy
Balls from various sports.

Ești în căutarea unui sport nou și ești interesat de diferitele tipuri de sport? Sau vrei să știi care dintre nenumăratele sporturi este cel mai popular în România? În acest ghid vei primi răspunsul și cu siguranță vei găsi inspirație dacă vrei să încerci ceva nou. Am rezumat cele mai populare sporturi din România și din întreaga lume.

Vrem să vă oferim o imagine de ansamblu asupra celor mai populare sporturi din România. Acest lucru se poate observa cu siguranță din popularitatea anumitor sporturi la casele de pariuri. De exemplu, pe mightytips aflăm care sunt cele mai populare case de pariuri online fotbal din România și pe ce sporturi se concentrează acestea. De asemenea, ne putem da seama de popularitatea acestora și prin prisma cotelor mărite și multitudinii opțiunilor de pariere.

person playing soccer

Ce sport este popular în România?

Desigur, românii sunt cunoscuți pentru dragostea lor pentru fotbal atunci când vine vorba de sport și pariuri sportive, dar ați putea fi surprinși de câte alte sporturi ne place să jucăm și să ne uităm la televizor. 

Fotbalul – regele sportului

Cel mai popular sport este de departe fotbalul, ca și în majoritatea țărilor din lume. De altfel, românii sunt foarte implicați în dezvoltarea fotbalului. Nu numai că le place să urmărească, dar foarte mulți români plasează și pronosticuri la casele de pariuri din România.

Așadar, pe baza statisticilor, se demonstrează faptul că majoritatea pasionaților fotbalului, obișnuiesc și să plaseze bilete la operatorii din România. Pentru a face acest lucru, foarte mulți se ghidează după sfaturile oferite de experți în pronosticuri sportive, cum ar fi autorul nostru Constantin Mazilescu. Acesta are o istorie vastă în lumea pariurilor și te poate ajuta cu diverse modalități de a face bani pe sport.

Cu toate acestea, sportul fotbal este cu siguranță pe primul loc în ceea ce privește sporturile pasive, deoarece aproape toată lumea aplaudă în mod regulat zilele meciurilor clubului lor preferat. Regele incontestabil al celor mai populare sporturi, fotbalul este o industrie importantă pentru sistemul nostru economic. De-a lungul anilor, mingea s-a impus, fără îndoială, drept  cel mai iubit joc.

Fotbalul este cu siguranță sportul cel mai urmărit și mai practicat la nivel competitiv dar și la nivel amator. Copii care se joacă în stradă în serile de vară și prieteni care organizează meciuri de fotbal. 

Alte sporturi populare

Sportul astăzi s-a schimbat față de anii trecuți. De la fotbal în jos: clasamentul celor mai populare sporturi din România:

 • Fotbal
 • Tenis
 • Rugby
 • Baschet

Cele mai citite articole

Poziția a doua pentru un joc individual nobil și frumos de urmărit: tenisul este cel de-al doilea sport cel mai urmărit din țara noastră. Poziția a treia la rugby, un sport foarte apreciat și, de asemenea, des practicat de mulți tineri din toată țara.

Baschetul în România este practicat de mulți copii care abordează acest sport și care cresc până se atașează de diferitele echipe prezente în țara noastră. Indiferent de sportul pe care îl preferi, important este să-l urmărești la televizor.

Originea tenisului datează din Evul Mediu, dar data oficială de naștere a sportului a fost abia în 1874 când maiorul englez Walter Clopton Wingfield l-a brevetat în Camera de Meserii din Londra.

De atunci acest sport a început să se răspândească ca focul până la nașterea celui mai mare turneu de tenis din Anglia, Wimbledon, considerat cel mai important turneu din acest sport, atât de mult încât a rămas mereu neschimbat de-a lungul timpului. Tenisul este singurul sport individual urmat de aproximativ un miliard de fani din Europa și din restul lumii.

man in orange shirt and black shorts holding black and white tennis racket

Cel mai practicat sport din România

Care sunt, însă, cele mai practicate sporturi în România? După cum vom vedea din clasament, gusturile românilor cu privire la sporturile care urmează să fie practicate nu corespund în totalitate cu cele ale celor mai vizionate.

Românii preferă să facă sport dimineața. Nu contează dacă în aer liber, acasă sau în sală, atâta timp cât o zi bună este plină de activitate, fizică desigur. Fiecare națiune are o disciplină sportivă care face parte din cultura și tradițiile statului, ceea ce o duce la recunoașterea oficială prin lege ca sport național.

Acest lucru se datorează faptului că sfera divertismentului diferă de cea a activității fizice. Ca să nu mai vorbim că în unele sectoare, precum cel al motoarelor, sunt necesare sume mari de investit pe care nu toată lumea le poate avea. 

 • Fotbal
 • Înot
 • Ciclism
 • Tenis
 • Schi
 • Volei
 • Baschet 

Concluzie

Există hobby-ul potrivit pentru fiecare sportiv și pentru toți cei care doresc să devină unul – indiferent dacă este vorba de sporturi de echipă, sporturi individuale sau e-sports.

În România există o lungă tradiție sportivă : activitatea fizică este practicată în mod regulat de mulți oameni, există o bună cultură a menținerii în formă, care este asociată cu o alimentație bună. Însă, fotbalul, este de departe cel mai des practicat, cel mai urmărit și cel mai pariat sport din lume.

Cele mai citite articole

Articole relevante