1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Totul despre cum menții strălucirea bijuteriilor de argint: cu ce le cureți, cât de des și ce greșeli trebuie să eviți

Autor: Charmy
Totul despre cum menții strălucirea bijuteriilor de argint: cu ce le cureți, cât de des și ce greșeli trebuie să eviți, Charmy

Bijuteriile sunt, de obicei, accesorii încărcate emoțional – poate spun o poveste despre un moment important din viața ta sau poate prețuiești persoana care ți-a dăruit perechea aceea minunată de cercei de argint de care nu poți să te desparți și care, culmea, se potrivește de minune cu orice ținută. Bijuteriile din argint prețios sunt piese timeless, la care te vei putea întoarce întotdeauna fără teama că nu mai sunt la modă, iar pentru a le întreține corespunzător trebuie să știi câteva lucruri despre cum se îngrijește și cu se curăță corect argintul.

Curățarea bijuteriilor din argint este un proces simplu care, făcut cu atenție și rigurozitate, îți garantează că bijuteriile tale preferate își vor păstra strălucirea în timp. Atunci când bijuteriile tale cele mai de preț strălucesc, împrumuți, fără îndoială, din strălucirea lor, așa că te sfătuim să te asiguri că le oferi cea mai bună îngrijire. 

Cât de des se curăță argintul

Argintul este un metal prețios rezistent, care nu se tereriorează ușor. Cu toate acestea, dacă ai în colecția ta bijuterii din argint pe care nu le porți foarte des, trebuie să le acorzi din când în când atenție specială. Fie că vorbim despre un lantisor cu pandantiv pe care l-ai primit în dar de la persoana iubită în miezul unei aniversări, fie despre un inel încărcat de emoție primit în dar de la părinți, bijuteriile pe care le păstrezi pentru ocazii speciale trebuie curățate mai des decât cele pe care le porți tot timpul. Motivul este simplu: stau deoparte și nu sunt supuse la mișcări de fricțiune, care ajută, de fapt, la curățarea argintului. Este recomandat, așadar, să-ți scoți din când în când bijuteriile preferate din cutii, pentru a te asigura că sunt în stare bună. Acum, îți com spune și cu ce se curata argintul, astfel încât accesoriile tale de mare preț să nu aibă de suferit.

Cu ce se curăță argintul în trei pași

Cele mai citite articole

Curățarea argintului nu este un proces dificil, însă trebuie făcută cu delicatețe. Urmează acești trei pași pentru curățarea bijuteriilor tale:

  1. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă caldă și amestecă până când se formează o pastă. Aplică pasta pe bijuteriile tale din argint și las-o să acționeze câteva minute.
  2. „Masează” accesoriile cu blândețe, cu mișcări ușoare de frecare folosind o lavetă din microfibră sau un prosop de hârtie. Pentru zonele în care pasta nu a ajuns, folosește o periuță de dinți cu peri moi. 
  3. Îndepărtează rezidurile de pastă cu apă rece și lustruiește accesoriile pentru un aspect lucios.  

Această rețetă DIY este perfectă pentru a lungi viața bijuteriilor pe care le iubești. În fiecare colecție există, fără îndoială, piese favorite, care nu văd des lumina zilei pentru că îți dorești să le păstrezi pentru ocazii speciale. Valoarea lor reală nu stă întotdeauna în valoarea financiară, ci în amintirile, emoțiile și sentimentele cu care acestea vin la pachet, fie că sunt bijuterii noi sau vechi. Primit în dar sau cumpărat chiar de tine, orice accesoriu de care te leagă amintiri frumoase merită îngrijit cum se cuvine dacă încapsulează clipe speciale din viață.

Anyoli, brandul de bijuterii din materiale prețioase și semiprețioase care și-a făcut o misiune din a păstra și proteja cele mai frumoase momente privește bijuteriile ca pe un mesager al emoțiilor și fericirii, care trebuie îngrijiți ca la carte. În biijuteriile Anyoli poți încărca literalmente  imagini, video-uri, fișiere audio, link-uri sau documente și-i poți oferi persoanei dragi o parte din tine. În plus, amintirile pot fi modificate oricând din contul tau Anyoli. Ori, dacă vrei să ai mereu în apropierea inimii fotografiile cu cei dragi, le poți încărca într-un pandantiv din colecția Anyoli. Realizate din materiale rezistente, argintul fiind unul dintre ele, accesoriile cu suflet se îngrijesc ușor, după cum ți-am explicat mai sus. 

Dar pentru o îngrijire corectă trebuie să știi și ce să NU faci.

  1. Dacă bijuteriile tale din argint sunt accesorizate cu pietre prețioase, cum ar fi diamante, nu le lăsa în apă, la înmuiat, pentru că acest pas poate să afecteze orice adeziv folosit, probabil, în aplicarea pietrei, a cărei fixare poate deveni mai slabă și nesigură. 
  2. Evită să folosești materiale dure atunci când cureți bijuteriile prin frecare, pentru a nu le zgâria. 
  3. Nu împacheta bijuteriile din argint în ambalaje din latex sau cauciuc, căci aceste materiale pot altera, afecta argintul.
  4. Poartă-ți bijuteriile prin rotație, nu le păstra – în felul acesta le faci, de fapt, un deserviciu. Când sunt purtate, bijuteriile din argint se freacă și se curăță în mod natural.
  5. Nu depozita accesoriile din argint cu metale neprețioase, precum oțelul inoxidabil, pentru a nu deteriora argintul.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner