Ce informatii ar trebui sa stii despre o firma de constructii, inainte sa o alegi?

Autor: Charmy
Ce informatii ar trebui sa stii despre o firma de constructii, inainte sa o alegi?, Charmy

Orice proiect de constructii presupune si existenta unei echipe de constructori, care sa fie experimentata si profesionista. Daca exista foarte multi mesteri si firme de specialitate pe piata, cum se poate stii ca alegerea facuta este una buna? 

In general, alegerea unor astfel de profesionisti se face pe baza recomandarilor primite de la cunoscuti sau de la clienti ai acestora, dar pentru obtinerea unei certitudini, oamenii ar trebui sa obtina o serie de informatii chiar de la acele firme de constructii pe care la au in vizor. Printre intrebarile pe care ar trebui sa le adreseze sunt: 

Care este data de demarare a lucrarilor si cand estimeaza finalizarea acestora? 

Una dintre primele intrebari care ar trebui adresate unui constructor este cand va putea incepe proiectul si care estimeaza ca va fi durata de desfasurare a acestuia. Trebuie retinut ca mai repede nu inseamna neaparat si mai bine. 

De aceea, in cazul mesterilor, este indicat sa se colaboreze prin plata la proiect si nu la zi, deoarece astfel pot fi fie taraganate, fie prea accelerate, etapele de constructie. 

Ce informatii ar trebui sa stii despre o firma de constructii, inainte sa o alegi?, Charmy

Este un lucrator autorizat? Lucreaza in baza unui contract? 

Cele mai citite articole

Se recomanda ca indiferent de tipul proiectului de constructii si dimensiunea acestuia, sa se aleaga firme de constructii Bucuresti sau din orasul in care va fi desfasurat proiectul sau mesteri profesionisti, care detin toate autorizatiile necesare desfasurarii activitatii. In acest fel se poate incheia un contract de prestari servicii, in care fiecare parte isi ia propriile angajamente, responsabilitati, dar se ofera si certitudinea ca plata va fi efectuatat exact cum s-a stabilit.

De asemenea, in baza unui astfel de contract se poate oferi si garantie pentru lucrarile executate de constructor. 

Cine se ocupa de achizitionarea materialelor? 

Desi de aceasta parte a proiectului se poate ocupa atat proprietarul, cat si constructorul, este de preferat ca cel care o face sa fie firma de constructii, mai ales ca o astfel de firma are proprii colaboratori, de la care poate obtine costuri mai avantajoase la materiale. 

Astfel ca dupa ce s-a discutat cu mai multi specialisti si pe baza tuturor raspunsurilor acestora, se poate lua o decizie corecta. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil