Compania ta se dezvoltă și ai nevoie de un spațiu de depozitare nou? Cum îl alegi?

Autor: Charmy
Compania ta se dezvoltă și ai nevoie de un spațiu de depozitare nou? Cum îl alegi?, Charmy

Căutarea unui depozit de inchiriat Timisoara nu este cea mai simplă activitate, dar este foarte des necesară pentru buna funcționare a companiei. La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi spațiul de depozitare?

Spațiile de depozitare nu sunt create egal. Fiecare dintre ele poate fi împărțită în funcție de multe criterii. Una dintre cele mai populare dintre ele este împărțirea în clasele A și B. Primele sunt construite după 1995, caracterizate prin următorii parametri: înălțime de depozitare de aproximativ 8-10 m, podea fără praf cu o capacitate de încărcare de min. 5t / mp și docuri pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor. La rândul lor, depozitele din categoria B sunt cele care au fost create în anii 70 și 80. Cele mai multe dintre ele nu sunt adaptate nevoilor companiilor actuale, dar au două avantaje importante din perspectiva IMM-urilor: preț scăzut și apropierea de centru.

O altă divizie este legată de scopul spațiului de depozitare. În limitele orașelor mai mari, din ce în ce mai des ai de-a face cu depozite cu diverse facilități, oferind posibilitatea închirierii unui spațiu mic de depozit cu un birou. Sediul companiilor este adesea situat aici. În imediata apropiere a orașelor mari, sunt construite parcuri logistice mari cu o suprafață de 100 – 200 mii de metri pătrați, în care companiile de logistică își prestează serviciile. 

Ultima diviziune importantă a depozitelor se bazează pe modul în care sunt utilizate. Cea mai mare suprafață este ocupată de zone logistice standard. Următoarele sunt zone de curierat, unde cel mai important lucru este rotația rapidă a mărfurilor. Facilitățile de acest tip se caracterizează printr-un număr mare de porți de reîncărcare și zone mari de manevră.

Cum se alege un depozit?

Cele mai citite articole

Există multe tipuri de spatiu depozitare Bucuresti pe piață, deci este imposibil de spus care ar fi perfectă pentru fiecare antreprenor. Totul depinde de preferințele și nevoile lor – Atunci când estimezi spațiul de închiriat, merită să iei în considerare nu numai nevoile actuale ale companiei, ci și să încerci să definești planurile de dezvoltare ale companiei, ținând cont de indicatorii macroeconomici. Uneori este foarte dificil de estimat și se întâmplă ca în primele luni de închiriere să existe obligația de a selecta un depozit. 

Cele mai mici spații închiriate de companii din sectorul IMM sunt module din parcurile urbane, variind de la 800 la 1.200 mp. Cele mai mari sunt săli cu o suprafață de câteva zeci de mii de metri. Costurile de închiriere în facilitățile din afara orașului sunt mai mici și pot varia în funcție de facilitățile oferite.

În afară de preț și spațiu, locația este, de asemenea, importantă. Decizia cu privire la locul în care antreprenorul va închiria spațiul depozitului depinde de profilul afacerii. În prezent, se întâmplă adesea ca antreprenorii să nu aibă posibilitatea de a muta un depozit în afara orașului, deoarece ar risca să piardă angajați, ceea ce ar însemna sfârșitul activității. 

Pe de altă parte, diferența de chirie în și în afara orașului este atât de mare încât merită luată în considerare opțiunea de mutare. Cu toate acestea, alegerea locației depozitului este o decizie importantă și dificilă.

De asemenea, trebuie menționat faptul că spațiul de depozitare pe care îl primește antreprenorul este un spațiu complet gol, pe care îl ajustează la nevoile lor individuale.

Cele mai citite articole

Articole relevante