Ce tabletă să cumpăr pentru copii?

Autor: Charmy
Ce tabletă să cumpăr pentru copii?, Charmy

Din cauza pandemiei de coronavirus care a impus ca pe o perioadă îndelungată școala să se facă de acasă a crescut exponențial cererea de laptopuri, dar mai ales de tablete.

Dacă prin 2019 auzeai destul de des spunându-se că un telefon inteligent este singurul gadget pe care este bine să îl mai ai, deoarece un calculator de birou sau un laptop ocupă prea mult loc în casă, uite că brusc această părere s-a schimbat.

Copiii au acum nevoie de tablete pentru cursurile școlare, dacă un calculator este prea scump de achiziționat din veniturile reduse ale multor părinți. Probabil că și după ce vom scăpa de această criză sanitară care ne-a dat tuturor viețile peste cap, școlarii mici nu vor renunța la aceste gadgeturi folositoare.

Avantajele cumpărării unei tablete

Ce tabletă să cumpăr pentru copii?, Charmy

Greutatea caietelor, cărților și a anumitor articole de papetărie prezente în ghiozdanul unui elev de școală primară depășește și acum, precum se întâmpla și odinioară, normele stabilite de medici. Tableta, care cântărește cel mult cât o carte, va permite să se reducă această povară de pe umerii copiilor.

Există pentru tablete și o mulțime de aplicații și jocuri atractive capabile ca să dezvolte gândirea celor mici.

Cum să alegi o tabletă pentru un copil: câteva criterii de selecție

Înainte de a alege o tabletă pentru copii, există mai multe elemente de bază de luat în considerare. Fără a ține seama de acestea, este imposibil să cumperi un gadget optim de acest tip. Pur și simplu pentru că dispozitivul electronic este incomod pentru micuț sau nu îi satisface nevoile.

  1. Prețul

Alegerea unei tablete pentru un copil este dictată de bugetul familiei. Oricât de puternică ar fi dragostea pentru cel mic, dacă finanțele sunt limitate și opțiunile dintre care se poate alege sunt restrânse. Plus că o tabletă se mai și sparge, când încape pe mîna unui copil, nu-i așa?

Ideea este să alegi cel mai bun produs din categoria pe care ți-o permiți. Dacă vei citi recenziile cumpărătorilor vei putea să iei decizia cea mai bună in acest sens.

      2. Dimensiuni și greutate

Cele mai citite articole

Pentru un copil, dimensiunea și greutatea unei tablete sunt mai importante  decât pentru un adult. De exemplu, pentru un elev de clasa întâi, un dispozitiv care cântărește 500 de grame reprezintă deja o treime din greutatea recomandată de medici spre a fi cărată de el. Prin urmare, înainte de a alege o tabletă pentru un copil de școală, trebuie să te uiți la greutatea acesteia. Un elev de clasa întâi nu are nevoie de un ecran mare de 10 sau 12 inch: este greu și mai puțin confortabil de ținut în mâini. 7 – 8 inch pentru display sunt suficienți. De asemenea, este de dorit ca masa gadgetului să nu depășească 300 – 400 de grame. 

     3. Ecranul

Creșterea oboselii ochilor datorită unei tablete care are un ecran prost este des întâlnită la copiii din familiile cu venituri reduse. O bună tabletă pentru un elev are un ecran cu rezoluție HD (720p) sau mai mare.

     4. Bateria

Capacitatea bateriei joacă un rol cheie, deoarece atunci când bateria este descărcată, dispozitivul devine inutil. Iar o priză nu este întotdeauna la îndemână. Capacitatea optimă a bateriei depinde de diagonala tabletei. Pentru dispozitivele de până la 7,5 ″, se recomandă să fie aproximativ jumătate din diagonală (adică pentru 7 ″ este 3,5 Ah sau 3500 mAh). 

În cazul dimensiunilor mai mari, cerințele se amplifică și ele. Prin urmare, pentru un display de 8 – 11 inch, este de dorit o capacitate a bateriei care să fie de cel puțin 60% din diagonală. 

     5. Hardware

Hardware-ul care alimentează tableta este la fel de important ca ecranul sau bateria. 

Printre procesoarele quad-core, Intel Atom este bun, suportând Windows (ca un PC). 

Acum există tablete bune cu 8 și 16 GB RAM. Spațiul de stocare încorporat este mai puțin important atunci când alegeți o tabletă pentru școală. De exemplu,  în 5 GB intră până la 3000 de cărți în format în PDF sau DJVU, până la sute de jocuri și programe educaționale simple. Dacă nu există suficientă memorie, aceasta poate fi extinsă utilizând un card microSD.

6. Sistem de operare

Cele mai comune sisteme de operare pentru tablete sunt Android, iOS și Microsoft Windows. În funcție de buget și model se poate cumpăra o tabletă dotată cu unul sau altul dintre acestea.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil