Construcţiile case pe structură metalică vs. pe structura de lemn – ce alegere se va dovedi cea mai potrivită pentru nevoile tale?

Autor: Charmy
Construcţiile case pe structură metalică vs. pe structura de lemn – ce alegere se va dovedi cea mai potrivită pentru nevoile tale?, Charmy

Popularitatea tot mai ridicată pe care o capătă celebrele construcţii de case pe structură metalică atrag atenţia tot mai multor potenţiali proprietari. Dacă până nu demult, casele pe structura de cărămidă sau lemn îşi disputau supremaţia în domeniul construcţiilor, acum casele pe structură metalică sunt din ce în ce mai populare.

Acel moment în care proprietarii urmează să se mute la casa lor şi să se bucure de locuinţa la care au visat întotdeauna este foarte aproape cu ajutorul construcţiilor rapide şi eficiente de case pe structură metalică.

Avantajele caselor pe structură metalică vs. caselor pe structura de lemn

Casele construite pe baza structurilor metalice uşoare sunt preferate de către proprietarii care nu se limitează la opţiunile oferite de variantele de construcţii tradiţionale bazate pe lemn, cărămidă sau BCA. Limitările sistemelor de construcţii de case clasice sunt rezolvate prin proiectele de construcţie pe structură metalică. În plus, greutatea redusă a oţelului pentru structură metalică, dar şi rezistență mare la cutremure, la vânturi puternice, sunt motive în plus pentru care specialiştii recomandă casele pe structură metalică.

Cele mai citite articole

Structurile metalice ale caselor sunt rezistente la foc, la mucegai, la microorganisme, iar durabilitatea în timp este ridicată, comparativ cu oricare alt material de construcţie. Nu în ultimul rând, rapiditatea cu care proprietarii se pot muta în noua lor casă pe structură metalică este un motiv în plus pentru care oamenii aleg să facă o asemenea investiţie. Structurile metalice au costuri reduse de întreţinere şi de ridicare.

Construcţiile case pe structură metalică vs. pe structura de lemn – ce alegere se va dovedi cea mai potrivită pentru nevoile tale?, Charmy

Pe de altă parte, casele pe structura de lemn au ca şi trăsături şi puncte forţe importante aspectul estetic, precum şi naturaleţea materialului, lemnul izolând foarte bine din punct de vedere termic şi oferind un mediu călduros pe timp de iarnă şi răcoros pe timp de vară. De asemenea, în cazul caselor pe structura din lemn, se poate găsi mai uşor un constructor care să se ocupe de ridicarea acestora.

Puncte forţe comune ale caselor pe structura de lemn şi pe structură metalică

Ambele tipuri de structuri, atât cele metalice, cât şi de lemn au puncte forţe comune. În primul rând, atât lemnul, cât şi metalul sunt prietenoase cu mediul. Casele din lemn sunt construite cu un material provenit din natură, astfel încât nu o vor polua, iar cele pe structură metalică sunt realizate din materiale reciclabile, foarte prietenoase cu mediul înconjurător.

Un alt avantaj comun al celor două tipuri de construcţii îl reprezintă posibilitatea de a fi ridicate într-un timp scurt, comparativ cu construcţia de case din beton, din BCA sau din cărămidă. Fără doar şi poate, balanta între cele două tipuri de construcţii înclină către cele pe structură metalică, având un aspect estetic foarte plăcut, costuri mici de ridicare, rezistență ridicată la cutremur şi la incendii şi la mediul ambiant umed. Casele pe structură metalică nu sunt afectate de umezeală sau de trecerea timpului,  de dăunători sau insecte.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil