1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum a schimbat pandemia tendintele in amenajare

Autor: Charmy
Cum a schimbat pandemia tendintele in amenajare, Charmy

Pandemia a generat schimbări multiple în toate domeniile și a modificat drastic dinamica societății. Retailerii au revenit la vânzările fizice după o lungă perioadă în care și-au desfășurat activitatea online, birourile au reînceput munca în birouri sau în sistem hibrid, iar restaurantele și-au deschis din nou ușile. Dar cum au fost influențate tendințele în amenajare de perioada pandemiei?

Elemente touchless

Sănătatea clienților și a angajaților a devenit un element primar în amenajarea spatii comerciale și a restaurantelor. iar acest aspect se poate traduce în multe moduri. Unul dintre ele este reprezentat de elementele touchless bazate pe senzori ce limitează împrăștierea germenilor. Au fost incorporate din ce în ce mai mult în robinete, toalete și lumini, renunțându-se la butoanele tradiționale.

Suprafețe ușor de curățat

S-a remarcat o ascensiune a materialelor ușor de curățat și dezinfectat, precum porțelanul, quartz-ul și granitul. Acest aspect este valabil pentru o gamă variată de spații, indiferent dacă este vorba de amenajare cabinet stomatologicsau de un magazin de jucării pentru copii. Din acest motiv, suprafețele care sunt atinse des, precum ușile și birourile au devenit mai lucioase și lipsite de pori, ca urmare a nevoii de curățare frecventă.

Culorile naturii

Cele mai citite articole

Perioada pandemiei a generat un nivel crescut de anxietate și nesiguranță, iar aceste sentimente negative au determinat o schimbare în tendințele cromatice. Astfel, paletele de culori au trecut la tonuri care mimează senzația de natură, atât pentru birouri, cât și pentru restaurante și spații comerciale.

Sisteme de ventilație performante

Unul dintre punctele de pornire ale proiectelor de amenajare post-pandemică constă în punerea la punct a unui sistem de ventilație performant și integrarea sa în designul spațiului. Acest aspect facilitează aerisirea incintei și diminuează capacitatea de răspândire a germenilor. Sistemele de filtrare HEPA care se regăseau în sălile de operație au fost integrate din ce în ce mai mult în spații comerciale sau birouri.

Zoom booths

Zoom a devenit un tool de comunicare prin care companiile au reușit să își păstreze activitatea pe linia de plutire și este foarte folosit și în momentul de față, când multe persoane s-au întors deja la birou. Din acest motiv, chiar și cei care au renunțat la munca de acasă, au momente când sunt nevoiți să comunice prin Zoom. Astfel au apărut Zoom Booths – cabine antifonate în care angajații își pot desfășura conferințele într-un cadru complet privat, fără să fie distrași de conversațiile și de zgomotul din jur.

Deși viața a început să revină din ce în ce mai mult la normal, pandemia a afectat conștiința umană și a realizat o schimbare de paradigmă în gândire. Atenția acordată igienei, individualismul și dorința de conectare cu natura sunt trenduri care vor rămâne impregnate atât în tendințele de amenajare, cât și în alte elemente ale activității de zi cu zi.

Foto: FourDesign.ro

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner