Cum îți poți dezvolta potențialul în vederea atingerii obiectivelor profesionale?

Autor: Charmy
Cum îți poți dezvolta potențialul în vederea atingerii obiectivelor profesionale?, Charmy

Realitatea în care trăim și mediul educațional de astăzi oferă o mai mare utilitate conceptului de consiliere de-a lungul vieții. Astfel, practicile din aria resurselor umane ar trebui să se concentreze pe nevoia dezvoltării capacității individuale de a adopta decizii și de a iniția o traiectorie proprie de integrare profesională.

Pentru reușita atât în plan profesional, cât și în cel personal, oamenii trebuie să identifice lucrurile pe care le prețuiesc cu adevărat și le oferă satisfacție deplină. 

Trăim intr-un mediu economic ce promovează afirmarea talentelor pe piața muncii si de aceea există o preocupare tot mai mare a oamenilor în privința evoluției lor în cariera profesională.

Astfel, în vederea valorificării potențialului propriu și de a aborda o nouă perspectivă asupra vieții profesionale și personale poți apela la coaching, fiind una dintre metodele cele mai eficiente și totodată plăcute de a atinge noi obiective.

Coaching – O metodă prin care îți poți valorifica propriile resurse și trăiri interioare

Cele mai citite articole

În esență, conceptul de coaching presupune un proces de descoperire a propriului potențial, fiind considerat un accelerator al întregului proces de învățare. 

Mai precis, coaching-ul urmărește o evoluție în carieră prin prisma efectuării unor demersuri pentru valorificarea întregului potențial al tău. Practic, îl poți considera ca un proces complex creativ care te impulsionează și sprijină în acțiuni de îmbunătățire ce îți permit să:

  • Crești nivelul de voință și să încerci să te descoperi prin activități de reflecție;
  • Înveți să îți gestionezi emoțiile și teama, privindu-le ca factori motivatori;
  • Stimulezi creativitatea și dezvolți abilități și competențe necesare în mediul de business;
  • Descoperi anumite idei preconcepute/ tipare mentale ce te împiedică să înaintezi în viața profesională și personală;
  • Îți educi mintea într-o perspectivă nouă, mult mai încrezătoare;
  • Consolidezi mult mai bine încrederea în propriile forțe;
  • Dezvolți un comportament sau practici care să te mențină productivă;

Pentru a reuși în toate aceste aspecte este esențial să fii deschis și să îți menții o atitudine proactivă în acest proces de coaching.

Împreună cu coach-ul tău îți vei descoperi motivația din spatele alegerilor tale și vei putea să identifici nevoile și totodată prioritățile tale de carieră.

Este important de specificat că relația dintre tine și coach se formează strict pe încredere, fiind cheia pentru această călătorie de dezvoltare în vederea progresului tău profesional și personal. În sesiunile de coaching, coach-ul nu îți oferă soluția, ci te ajută prin discuții inițiate cu scopul de reflecție și valorificare să identifici noi sisteme de gândire și direcția de acțiune pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor tale în carieră și nu numai.

Cele mai citite articole

Articole relevante