Cum pot ajuta elementele de design interior la relaxarea pacientului in cabinet

Autor: Charmy
Cum pot ajuta elementele de design interior la relaxarea pacientului in cabinet, Charmy

Spitalele, cabinetele și clinicile medicale au o atmosferă distinctă, care poate influența în mod pozitiv sau negativ pacienții. În general, imaginea pe care o au persoanele cu privire la cabinetele medicale nu este una pozitivă, motiv pentru care toate locațiile moderne aleg să ia în considerare mai mult design-ul interior. Cum pot ajuta elementele de design interior la relaxarea pacientului?

Camera de așteptare

Faptul că prima impresie contează este valabil și pentru cabinetele medicale sau pentru spitale. Design-ul interior influențează vizitatorii și pacienții din momentul în care intră în incinta unui cabinet. Majoritatea se simt stresați de controlul sau de intervenția pe care urmează să o facă, iar modul în care arată cabinetul nu ar trebui să contribuie la acest aspect, ci să îi ajute să se calmeze.

O cameră de așteptare mare va reduce anxietatea, spre deosebire de o recepție înghesuită, unde să fie nevoiți să stea în picioare sau foarte aproape de alți pacienți. În plus, aceștia vor avea nevoie să se relaxeze înainte de proceduri, iar o cameră de așteptare confortabilă va contribui la acest lucru. Scaunele comode sunt obligatorii, mai ales pentru că mulți pacienți pot avea afecțiuni care îi fac să se simtă rău. 

Cum pot ajuta elementele de design interior la relaxarea pacientului in cabinet, Charmy

Culorile

Culoarea are un impact major asupra stării generale, inclusiv asupra ritmului cardiac, a tensiunii și a respirației. Este important ca acestea să fie alese corect, deoarece unele culori nu sunt potrivite pentru efectul de relaxare dorit. Roșu, de exemplu este asociat cu tensiunea ridicată și iritabilitatea. În același timp, albastru ajută la inducerea unei stări de relaxare, dar și verde este o alegere bună pentru design interior cabinet medical. Culorile din natură induc o stare de pace și serenitate.

Cele mai citite articole

Lumina

Alături de culori, lumina joacă un rol important în starea pe care o au pacienții. Este dificil să faci activități în lipsa luminii, iar acest aspect este valabil și pentru pacienți. Lumina naturală oferă motivație și ajută pacienții să se simtă mai bine.

Artă și decorațiuni

Decorațiunile și elementele de artă pot distrage atenția pacienților de la problemele lor. Din acest motiv, o mică galerie de artă poate fi o idee bună, deoarece îi poate face pe vizitatorii cabinetului să se gândească pentru puțin timp la altceva decât problemele lor.

 Lumina, sunetul, temperatura, calitatea aerului, designul și legăturile cu elementele din natură joacă un rol major în bunăstarea pacienților și contribuie la relaxarea acestora. Mai departe, relaxarea pacienților impactează modul în care ei se raportează la medic, și în plus ajută la o mai bună receptare a tratamentelor.

Din acest motiv, este important ca un cabinet să fie realizat cu ajutorul unui studio design, deoarece sunt mulți factori care trebuie luați în seamă. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil