Cum să alegi culoarea costumului tău?

Autor: Charmy
Cum să alegi culoarea costumului tău?, Charmy

Există reguli imuabile pe care orice om înzestrat cu un anumit simț al esteticii trebuie să le respecte cu privire la culoare, mai ales când vine vorba de costume bărbați Sibiu. Așadar, astăzi vom vorbi despre culorile de bază ale costumelor pe care le ai în dulap, precum și alternativele lor.

Culorile de bază

A. Un costum gri

Dacă femeile au, fără îndoială, o rochie neagră ca variantă clasică în garderoba lor, bărbații au, în paralel, costumul gri. Treptat, costumul gri înlocuiește costumul negru. Punctul forte al unui costum gri provine, fără îndoială, din marea sa neutralitate. Devine astfel costumul esențial pe care îl ai în dressing, deoarece poate fi versatil: fie că mergi la serviciu, seara sau participi la orice ceremonie, un costum gri se va adapta ușor și eficient la tot felul de evenimente alături de o pereche de pantofi eleganți.

B. Un costum albastru

Sobru și elegant, costumul bleumarin este un adevărat costum universal, care poate fi folosit atât la serviciu, cât și la cină sau nuntă. În cazul în care costumul bleumarin este, fără îndoială, cel mai purtat costum albastru, există acum, datorită în special democratizării purtării costumului, o paletă de culori consistentă, de la cel mai deschis la albastru regal și până la cel mai închis albastru. Prin urmare, un costum albastru poate fi purtat tot anul. A avea în garderobă o varietate de costume cu diferite nuanțe de albastru este un plus semnificativ.

C. Un costum negru

Dacă la prima vedere costumul negru pare a fi esențial în garderoba masculină, pare totuși mai înțelept să temperăm această idee. Pe cât de simplă este, această culoare este, în cele din urmă, dificil de adaptat pentru un costum purtat zilnic. De asemenea, este și astăzi prea asociat cu chelnerii și ceremoniile funerare. Dar costumul negru are anumite avantaje! În primul rând, este cel mai ușor costum de purtat. Pe lângă rafinarea siluetei, un costum negru se îmbracă într-o clipită, atâta timp cât nu este prea simplu. Prin urmare, este ideal pentru petreceri și alte ieșiri. În schimb, purtarea unui costum negru la serviciu este din ce în ce mai puțin frecventă.

Alte culori posibile

Cele mai citite articole

Dacă aceste trei culori formează trio-ul fundamental pe care trebuie să-l aibă fiecare iubitor de costume barbați Sibiu, alte nuanțe apar acum ca noi must-have. Iată o listă neexhaustivă de culori care poate fi o alternativă bună la gri tradițional, albastru bleumarin și negru.

Maro

Atenție, culoare dificilă! Un costum maro te poate face să arăți rapid ca un prezentator TV din anii 70. Prin urmare, ar trebui să fie ales cu grijă. Cu siguranță, un costum care combină această culoare cu tweed formează duetul câștigător pentru o ținută îngrijită și foarte britanică.

Verde măslin

Neobișnuit la prima vedere, s-ar putea crede că este o culoare dificil de purtat, dar nu este: este potrivit pentru toate tonurile pielii, de exemplu. Datorită culorii sale atipice, este de preferat să nu supraaccesorizezi un costum verde. Prin urmare, este mai bine să alegi  simplitatea cu o cravată simplă sau una cu dungi fine.

Bordeaux-ul

Mai general lucrat la o jachetă de catifea, burgundy rămâne totuși o culoare care nu trebuie trecută cu vederea. Original, atipic și cuplat cu un material la fel de gros ca tweedul, visiniu conferă un aspect decisiv retro ținutei tale.

Bej

Bejul este una dintre cele mai dificile culori de purtat. În primul rând, această nuanță nu se potrivește absolut persoanelor cu ten palid. În al doilea rând, se poartă în principal vara. Costumul bej este, prin urmare, strâns legat de sezonul estival.

Cele mai citite articole

Articole relevante