Cum sa faci un polish auto profesionist ?

Autor: Charmy

Pentru a mentine un aspect nou si ingrijit al masinii tale, nu este nevoie de un echipament profesionist. Poti face acest lucru singur acasa. Pentru a preveni deteriorarea permanenta a vopselei, limiteaza lustruirea la o data pe an si ceruieste masina la fiecare doua luni. 

Pasul 1

Incepe prin a-ti spala masina intr-o zona unde predomina umbra. Clateste bine masina, dar nu o usca.

Pasul 2

Foloseste un disc curat, usor umed si foloseste o cantitate moderata de compus. Intinde compusul cu roata folosind o viteza medie. Aplica presiune constanta si intinde pe toata suprafata masinii. Pe masura ce stratul transparent se incalzeste si vopseaua devine calda la atingere, zgarieturile vor incepe sa dispara.

Pasul 3

Daca este necesar, opreste-te si clateste tamponul folosit de spuma cu un furtun pentru a preveni saturarea sau lipirea cu compusul respectiv.

Pasul 4

Spala si clateste din nou masina manual cand ai terminat. Usuc-o bine.

Pasul 5

Cele mai citite articole

Aplicarea unui strat de ceara auto pe vopsea te ajuta la mascarea urmelor de vartej si la acoperirea imperfectiunilor ramase la suprafata. Monteaza un tampon moale pe o slefuitoare si aplica amestecul de pasta si ceara pentru un finisaj ca la carte. Utilizeaza slefuitorul la o viteza medie pentru a raspandi ceara pe masina, folosind o presiune usoara dar constanta.

Pasul 6

In timp ce ceara se usuca, curata celelalte zone ale masinii (geamuri, interior etc.) si apoi indeparteaza ceara cu o laveta microfibre. Prosoapele de baie sau carpele pot deteriora suprafata. Aplica vopsea de retus pe aschii si orice alta zgarietura persistenta,atat cat este necesar. Muta masina in lumina soarelui pentru o inspecție finala. 

Tipuri de polish auto

Nu uita, nu toate lustruirile sunt potrivite. Folositi un polish auto in functie de nivelul defectelor si vartejurilor de pe vopseaua masinii.

Compusul de lustruire  – sunt cele mai agresive tipuri de lustruire pentru masini si sunt intr-adevar necesare numai pentru vopsele marcate.

Lustruile de tip taiere – reprezinta un punct de plecare popular pentru majoritatea detalierilor. Dar, din nou, daca este posibil sa indepartezi vartejurile cu o lustruire mai fina, nu incepe cu una taietoare. Poorboys World SSR2.5 este un produs foarte recomandat si foarte popular.

Finisarea polish-ului – este ultimul pas șs trebuie facut intotdeauna dupa utilizarea unui lustruit de tip taiat. Un produs bun va elimina deterioararea foarte usoara a vopselei.

Cei care sunt noi veniti in detailing auto cred ca doar ceruirea masinii este importanta pentru o stralucire nemaipomenita. Dar nu este chia rasa. Lustruirea masinii rezolva efectiv problemele din vopsea, indeparteaza zgarieturile, scapa de urmele de vartej, oxidare si multi alti daunatori si lasa vopseaua neteda, curata si stralucitoare. 

Lustrurile sunt abrazive si, din acest motiv, iti recomand sa iti lustruiesti masina doar cand este necesar, deoarece de fiecare data cand o lustruiesti, elimini un strat de material.

Daca iti lustruiesti masina in exces in cele din urma vei subtia vopseaua si, in cazuri extreme, poti ajunge pana la substratul vopselei, ceea ce nu este deloc recomandat.

Cele mai citite articole

Articole relevante