De ce iubesc copiii trambulinele de grădină?

Autor: Charmy
De ce iubesc copiii trambulinele de grădină?, Charmy

Trambulinele de grădină sunt o modalitate dovedită de a încuraja copiii să se joace afară. Chiar și copiii de câțiva ani cărora nu le place sportul aleg adesea acest tip de activitate fizică. Este foarte distractiv, le oferă o descărcare de emoții și exces de energie, precum și multe beneficii pentru sănătate. Cum îți poate afecta sănătatea săritul pe o trambulină? Cum este construită o trambulină de grădină și ce ar trebui să reții astfel încât cei mici să o folosească în siguranță?

Cum afectează sănătatea săritul pe o trambulină?

Săritul pe o trambulină este o modalitate excelentă de a elibera energie și emoții negative, lucru benefic pentru toate vârstele. După o astfel de activitate, copiii sunt în mod clar mai calmi și „descărcați”, ceea ce le permite să adoarmă rapid și să doarmă bine.

Săritul pe covorașul elastic pentru trambulină are și un efect pozitiv asupra dezvoltării mușchilor, nu numai a picioarelor, ci și a feselor, abdomenului și brațelor. În timpul echilibrării și săriturii, întregul sistem musculo-scheletic este întărit, ceea ce ajută la prevenirea defectelor de postură.

Simpla activitate fizică în aer curat este sănătoasă, nu numai pentru cei de câțiva ani, ci și pentru adulți. Săriturile pe trambulină în grădina oxigenează organismul și stimulează sistemul imunitar.

Există un motiv pentru care copiii sunt sfătuiți să petreacă cel puțin 30 de minute afară în fiecare zi. Pentru adulți, un avantaj suplimentar al săriturii pe o trambulină poate fi faptul că ajută la modelarea corpului, iar făcând exerciții regulate pe ea, se va putea chiar îmbunătăți metabolismul.

Impactul săriturii pe o trambulină asupra sănătății și bunăstării mintale nu este lipsit de semnificație. Astfel de exerciții asigură organismului o cantitate mare de endorfine și dopamină, care pot atenua, printre altele, senzația de stres și oferă energie pozitivă pentru restul zilei.

De ce iubesc copiii trambulinele de grădină?, Charmy


Trambulina este o modalitate bună de descărcare de energie, foto de gardenway.ro

Construcția unei trambuline de grădină

Cele mai citite articole

Rama este cel mai important element al trambulinei de gradină. Ar trebui să fie cât mai stabilă și solidă posibil, deoarece va ține întreaga structură, iar odată cu ea și copiii care se joacă pe trambulină. Arcuri sunt atașate de cadru, care mențin un covoraș flexibil de sărituri întins pe cadru. 

Covorașul este realizat dintr-un material rezistent și elastic. Deoarece este un element înlocuibil, nu necesită achiziționarea unei trambuline complet noi în caz de deteriorare.

Trambulinele de grădină la gardenway.ro sunt echipate cu elemente de protecție suplimentare. Este în primul rând o plasă laterală care protejează copiii de căderea de pe trambulină atunci când sar în direcția greșită. Plasele de protecție sunt împărțite în modele interne, montate etanș în jurul covorașului, și cele externe, montate în spatele liniei de arcuri. Atunci când alegi o trambulină cu plasă exterioară, vei avea nevoie și de huse cu arcuri care vor proteja copilul de căderea pe părțile metalice dure ale structurii.

De ce iubesc copiii trambulinele de grădină?, Charmy


Trambulină de grădină cu plasă interioară, foto de gardenway.ro

Utilizarea în siguranță a trambulinei

Săritul pe o trambulină poate duce la răniri dacă nu sunt respectate măsurile de siguranță de bază. În primul rând, trebuie amintit că se poate folosi trambulina de către copii numai sub supravegherea constantă a unui adult. De asemenea, sunt necesare protecție sub formă de plasă de protecție și huse pentru elementele dure ale cadrului.

Dacă mai mult de un copil urmează să folosească trambulina, verifică întotdeauna recomandările producătorului pentru numărul maxim de persoane care se joacă pe ea în același timp. De asemenea, este necesar să se respecte greutatea maximă admisă a utilizatorilor, care poate fi depășită cu ușurință în cazul mai multor copii.

Nu oferi copilului gustări sau băuturi pe trambulină, deoarece se pot îneca ușor. De asemenea, merită să verifici dacă cei mai mici copii nu au cu ei jucării ascuțite, pantofi cu talpă tare sau alte elemente care s-ar putea prinde de plasa laterală sau ar putea deteriora covorașul trambulinei.

De ce iubesc copiii trambulinele de grădină?, Charmy

Trambulina de grădină Jump Hero, foto de gardenway.ro

Cele mai citite articole

Articole relevante