1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Îți dorești să fii maestru al blufului la masa de poker?

Autor: Charmy
Îți dorești să fii maestru al blufului la masa de poker?, Charmy

Un lucru este clar, dintre toate jocurile de cărți, pokerul are unul dintre cele mai înalte cerințe de îndemânare și abilități personale. Trebuie să speculezi în permanență cu privire la tipul de mâini pe care le au ceilalți jucători de la masă, mai degrabă decât să știi pur și simplu ce cărți ar putea ieși din pachet în runda următoare. În realitate, adevăratul joc de poker se joacă fiind conștient de modul în care joacă adversarul tău, controlând orice cunoștință pe care acesta o poate avea despre mâna ta, și speculând, bazat pe acțiunile sale, tot ce se poate despre mâna lui. Așa se explică de ce legendara „față de poker” joacă un rol atât de important.

Prin însăși natura sa, blufatul este o mecanică de joc interesantă care poate face jocul mult mai interesant. Ce trebuie să știi despre blufat? 

Ia-ți fața de poker la tine

Când vine vorba de bluff, acesta este cel mai evident sfat din lume. Atunci când blufezi, trebuie să înțelegi cum să vinzi povestea pe care vrei să o cumpere ceilalți participanți la joc Cu toate acestea, majoritatea începătorilor își supraestimează abilitățile de bluf. În realitate, majoritatea oamenilor au cel puțin un lucru care îi dă de gol. Cel mai important lucru este să vă controlați impecabil limbajul corpului. Practica în oglindă este singura soluție eficientă în acest sens. Atunci când mințim, experimentăm frecvent mici schimbări fizice la nivelul feței, al mâinilor sau al expresiilor noastre. Exersați o postură a corpului care să vă ajute să o acoperiți lucrurile care vă dau de gol, odată ce le-ați identificat corect . Un exemplu este să vă țineți mâinile împreunate și cărțile în palme dacă aveți tendința de a tremura dar aceste lucruri nu se aplică când joci la un casino online

Gândiți-vă la bani într-un mod diferit

Îți dorești să fii maestru al blufului la masa de poker?, Charmy

Toate blufurile tale sunt instantanee. Prin urmare, chiar și cea mai mică pauză sau schimbare de ton vă poate da de gol instantaneu. Simpla păstrare a unei fețe de poker nu va fi de ajuns dacă doriți să vă ascundeți corect intențiile. Trebuie să vă antrenați și să urmăriți blufurile mai multor persoane atunci când se prezintă ocazia la diferite turnee sau mese la care asistași. Ce îi determină pe majoritatea indivizilor să își piardă curajul înainte de a apela la bluf, și ce-i face să se dea de gol odată ce intră în rol? Faptul că există riscuri financiare implicate în miză este răspunsul. Prin urmare, trebuie să vă distanțați de ideea de bani pentru a-i pune cu adevărat capăt acestei sabotări pe care o faceți cu mâna voastră. Gândește-te la asta ca la o problemă de matematică în care, dacă îți joci bine cărțile, poți schimba teancul actual de jetoane cu unul mai mare.

Asigură-te că acțiunile tale sunt plauzibile

Îți dorești să fii maestru al blufului la masa de poker?, Charmy

Povestea ta trebuie să sune bine dacă vrei să reușești să o vinzi. Blufurile sunt o formă de înșelăciune, dar nu trebuie să pară niciodată ”trasă de păr” dacă vrei să joci o cacealma de succes. Atunci când cineva vă analizează limbajul corpului pentru a identifica posibilele blufuri, ar trebui să facă acest lucru în mod logic iar dacă limbajul corpului dumneavoastră este complet neutru și povestea are sens, îi veți da de furcă. 

Cele mai citite articole

Nu va fi nevoie de un expert pentru a vă descoperi cacealmaua dacă faceți ceva care sfidează logica din toate punctele de vedere. Puterea mâinii tale în comparație cu orice cunoștințe pe care ei le-ar putea deține deja este principalul element pe care ar trebui să îl iei în considerare. încă o dată, pokerul este un joc în care trebuie să ghicești mai bine decât adversarul tău. 

Sincronizarea este totul

Este binecunoscut faptul că cei care blufează frecvent au rareori succes. Desigur, trebuie să vă prezentați ca o persoană care nu este foarte preocupată să blufeze pentru a câștiga potul atunci când o faceți. De obicei, nu blufați decât o dată sau de două ori pe parcursul unui joc. În plus, este mai bine să nu blufați niciodată mai mult de două persoane în același timp. Dar și sincronizarea acestui bluff este foarte importantă. Bineînțeles, acest lucru se schimbă de la un joc la altul. De exemplu, vă puteți utiliza bluful pentru a vă atrage adversarii să crească mărimea potului într-un joc dacă aveți o mână puternică dar pe masă nu sunt prea multe fise.

Dar, ca orientare generală, nu ar trebui să blufați niciodată prea devreme și ar trebui, în schimb, să vă așteptați rândul. Evitați să fiți tentat să profitați de o șansă de bluff potențial profitabilă dacă trebuie să începeți primul într-o rundă. Așteptarea unei runde în care altcineva va merge primul este întotdeauna preferabilă. În acest fel, veți putea citi mult mai bine ceilalți potențiali blufferi.

Practica este cheia la masa de poker

În mod surprinzător, cacealmaua este o altă abilitate pe care o poți dezvolta. Este un talent pe care anumite persoane îl posedă mai mult decât altele. Cu toate acestea, blufatul constă în a citi și controla limbajul corporal și intențiile adversarului. 

În concluzie, trebuie să subliniem, de asemenea, că bluful este doar un aspect minor al acțiunii de poker. Așa cum am afirmat anterior, blufatul este mai puțin frecvent în nivelurile superioare de calificare în poker. În anumite circumstanțe, blufful poate fi benefic, dar tehnica generală de poker și abilitatea de a judeca mâinile și cărțile de pe masă sunt mult mai cruciale.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner