1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

De ce risotto a devenit un fel de mâncare atât de cunoscut?

Autor: Charmy

Cu siguranță ți-ai pus măcar o dată întrebarea – ce este risotto și cu ce este diferit de celelalte feluri de mâncare care conțin orez? Ei bine, vei descoperi că fiecare fel de mâncare vine dintr-o anumită zona cu istoria și rețeta ei.

Risotto este o mâncare simplă și ușor de pregătit. Există sute de feluri de risotto, variind felurile de condimente folosite pentru aromă. Cu toate acestea, în toate rețetele vei avea nevoie de patru componente de bază: soffritto (legume sotate), supă, condimente pentru aromă și orez italian.

Una dintre cele mai delicioase preparate italienești este risotto cu fructe de mare pentru care Supermercato a venit în ajutorul tău și cu rețeta perfectă.

Legenda inventării rețetei de Risotto alla Milanese datează din anul 1574. Un tânăr ucenic, pe numele său Valerius lucra la vitraliile catedralei gotice Duomo di Milano. Se pare că toată lumea îl tachina pentru faptul că el folosea șofran pe care îl adăuga pigmenților folosiți, pentru a obține o culoare mai intensă în pictură.

Sătul de ironiile la care era supus mereu, Valerius s-a gândit să întoarcă gluma și a adăugat șofran în orezul ce avea să fie servit la nunta stăpânului său. Dar ideea a fost atât de apreciată încât s-a răspândit în întreg orașul și a dus la apariția felului de mancare atât de popular pe care îl cunoaștem acum.

Care este diferența între risotto și orezul cu care eram obișnuiți?

Cele mai citite articole

Risotto și orezul sunt boabe de cereale utilizate destul de des ca alimente pentru majoritatea oamenilor. Aceste două alimente sunt folosite ca alimente de bază, în casele oamenilor de pe mai multe continente însă, se folosesc de cele mai multe ori, în băuturile alcoolice, cum ar fi berea și vinul.

Multe persoane confundă pilaful, preparat general întâlnit în Grecia, Turcia sau țările asiatice cu risotto, preparat specific gastronomiei italienești. Pilaful trebuie să fie pufos, să se topească în gură, bobul trebuie sa fie moale, aproape ca un piure și toată aroma trebuie să pătrundă în fiecare bob din farfurie.

Risotto trebuie sa fie cremos și se gătește în carne, pește sau bulion de legume și se adaugă cu brânză, unt, vin, usturoi și ceapă. De multe ori, este servit ca un prim fel de mâncare înainte de felul principal.

Care este diferența între risotto și paella?

În timp ce risotto este o mâncare tradițională de orez cremos din Italia, paella reprezintă o mâncare specifică Spaniei, în care orezul se pregătește cu legume sau fructe de mare, însă acestea nu sunt prăjite ci saturează în ulei.

Așadar, risotto este o specialitate mai cremoasă decât paella. De asemenea, risotto are o textură uniformă de sus în jos, în timp ce paella este moale în interior, dar uscată în partea de sus.

                De ce risotto a devenit un fel de mâncare atât de cunoscut? Încearcă rețeta propusă de Supermercato și vei descoperi secretele culinare care se află în spatele acestui preparat.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner