Furnizorii de nuntă – câteva recomandări pentru primele contacte

Autor: Charmy
wedding planner

organizezi nunta doar tu și partenerul tău, este un lucru destul de greu. Mai ales când organizați pentru prima dată un eveniment de o astfel de amploare. Astfel că, este destul de dificil să știi de unde să începi și cui să te adresezi. Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când vrei să contactezi cei mai importanți furnizori pentru nunta ta.

Informează-te pe Internet. Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să găsești furnizorii potriviți, este să identifici tu și partenerul furnizorii care ar putea să răspundă nevoilor voastre. Cei mai importanți sunt fotograful de nuntă, videograful specializat in filmări nunți, formația de nuntă, dar și agentul de catering.

Vizitând site-urile de Internet sau blogurile acestora, vei obține cu siguranță cele mai bune informații cu privire la prestațiile acestora, dar și indicații cu privire la unele tarife.

Explică nevoile tale în detaliu

Pentru a te ajuta în selecția ta, stabilește un prim contact, scriind un mesaj sau un e-mail diferiților furnizori care ți-ar plăcea să te ajute la nuntă. Ar trebui să încerci să fii cât mai exhaustiv, să dai cât mai multe informații cu privire la nunta ta sau la dorințele și exigențele tale.

Anunță încă de la început care este bugetul pe care poți miza pentru ca furnizorii să poată să propună un tarif adaptat. Nu uita nici să precizezi data nunții, locul, dar și numărul de invitați.

Ai grijă la felul în care contactezi diverșii furnizori de care ai nevoie. Un lucru care poate părea evident, dar numeroși sunt furnizorii care primesc mesaje fără Mulțumesc, fără Bună ziua și care primesc un mesaj sec, de genul – cerere sau ofertă de preț. Nu uita însă că te adresezi unei persoane, care te va ajuta să ai cea mai frumoasă zi din viața ta și pe care o vei mai contacta destul de mult în următoarea perioadă.

Astfel că, este foarte important să trimiți un mesaj cât mai detaliat și cât mai îngrijit pentru ca toți profesioniștii să știe care îți sunt așteptările și nevoile.

Cele mai citite articole

Trebuie să ceri o ofertă completă atunci când intri în contact cu furnizorii. O sumă totală oferită fără prea multe explicații, fără detalii, nu te va ajuta să înțelegi care sunt serviciile propuse sau nu în preț, nici dacă există unele cheltuieli care ție ți se pot părea inutile.

Poți să ceri oferte de la mai mulți furnizori care oferă aceleași servicii pentru a putea face o comparație și pentru a-ți da seama care sunt prețurile care se practică de obicei.

Contactează apoi furnizorii prin telefon

Dacă eziți între mai mulți furnizori, poți încerca să le dai telefon. În acest fel, vei putea testa reactivitatea lor, să primești informații în direct, să judeci fiabilitatea și simpatia persoanei cu care vorbești. Este o bună etapă intermediară între informațiile pe care le aduni de pe Internet și o întâlnire față în față.

Întâlnește-te cu furnizorii

Nu se recomandă să angajezi un furnizor dacă nu te-ai întâlnit măcar o dată cu el față în față. Nimic nu poate înlocui contactul uman, feelingul, dar și discuțiile față în față pentru a fi sigură că faci cea mai bună alegere.

Nu aștepta prea mult înainte de a rezerva

Nu aștepta însă prea mult pentru a rezerva furnizorii de care ai nevoie pentru data care te interesează.

Un bun feeling, servicii interesante propuse, un tarif care corespunde bugetului tău? Rezervă din timp! Ai nevoie de timp pentru a dialoga și compara cele mai bune oferte, dar nu pierde prea mult timp! Cu siguranță că agenda lor este plină!

Cele mai citite articole

Articole relevante