Despre SRL-urile din Romania: Ce activitati pot presta?

Autor: Charmy
Despre SRL-urile din Romania: Ce activitati pot presta?, Charmy

Prin deschiderea unei societati comerciale in Romania se intelege ca este necesar sa deschidem un SRL sau societate cu raspundere limitata. Acesta este alcatuit din: o firma, un capital social si asociati. Firma nu poate fi deschisa decat de catre persoane fizice autorizate pentru activitatile economice prevazute de lege care se constituie prin inscriere la Registrul Comertului sub forma unui act constitutiv. Procesul infiintare firma devine unul rapid si usor prin consultantii specializati.

Deschiderea unei firme dureaza in medie 3 zile lucratorare, atunci cand folosim un serviciu de infiintare firma online precum https://your-consult.com/ si dorim sa nu ne deplasam.

Infiintare SRL: ce tip de activitate pot desfasura cu o firma cu raspundere limitata SRL?

Putem presta orice tip de servicii atunci cand avem calificarile necesare in functie de situatie. Chiar daca suntem la inceput de drum. Spre exemplu, deschizand o firma de desfacere a produselor alimentare putem desfasura activitati economice in domeniul comertului cu amanuntul precum: vanzarea directa la populatie sau prin intermediari, reprezentantii.

Inrolam si iesim din incadrarea firmei noastre pentru a presta anumite servicii care presupun raspundere deplina asociata acestora cum ar fi deschiderea unui restaurant (cu alegerea codurilor CAEN corespunzatoare), deschidem reprezentanta unei societati straine etc. In cazurile practicate este necesar sa obtinem si deschizi un cabinet de contabilitate pentru ca societatea noastra sa poata desfasura cu aceste activitati economice. Gazduire sediu social este un serviciu optional atunci cand activitatea desfasurata are nevoie de sedii sociale fizice.

Despre SRL-urile din Romania: Ce activitati pot presta?, Charmy

Cele mai citite articole

Daca dorim sa deschidem o firma care aduce venituri din vanzarea produselor alimentare trebuie avute in vedere: autorizatia sanitar veterinara, respectiv a inspectorului de stat; certificatele fitosanitare (unde este cazul); notificarile privind pericolele la securitate asociate productiei din sectorul farmacie-medicamente; autorizatia de desfacere a produselor alimentare; la desfasurarea activitatii economice trebuie avute in vedere si regulile specifice pentru acestea precum: regimul timpului, programul tarifar etc.

Infiintare Firma si buna origanizare

Pentru o organizare buna a societatii cu raspundere limitata (SRL), compania este distribuita intre cele doua categorii principale de organe ale acesteia: organul suprem si organele secundare.Dupa infiintare SRL, organul suprem al societatii cu raspundere limitata (SRL) este adunarea generala a asociatilor care are drepturile si obligatiile prevazute in actul constitutiv. Daca legea nu dispune altfel, se convoaca o data pe an pentru efectuarea raportarilor contabile; numai in cazuri exceptionale pot fi convocate mai des decat o data pe an; hotararile sunt luate prin vot deschis cu majoritatea simpla a asociatilor prezenti la adunare. Organele organului suprem sunt: Adunarea generala, Consiliul de administratie sau organizatoric si directorii societatii comerciale.

Asadar organizarea este importanta dupa infiintare firma pentru ca aceasta trebuie sa functioneze corect intocmind documentele care se impun in cazurile prevazute de lege; cum ar fi raportari contabile lunare (daca acestea exista) etc.; toate aceste activitati necesita relatia organului suprem cu organele secundare si organizarea acestora.

Odata inregistrata in Registrul Comertului

Firma noastra proaspat infiintata poate avea apoi un grup organizatoric sau directori care se numesc in asociatia generala iar pentru alte activitati economice pot fi angajate persoanele necesare desfasurarii lor fara ca firma nostra sa trebuiasca sa isi majorizeze capitalul social.

Prin concluzie, la infiintare SRL cei de la your-consult.com va pot raspunde la orice intrebari si va pot deschide firma in 3 zile lucratoare.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil