Esti freelancer, de ce sa inchiriezi un birou?

Autor: Charmy
Esti freelancer, de ce sa inchiriezi un birou?, Charmy

Se vorbeste mult despre avantajele afacerilor care se lanseaza in inchirierea unui birou. Dar acest model nu este valabil doar pentru SRL-uri si IMM-uri; freelancerii au tot interesul sa opteze pentru un birou de inchiriat Bucuresti! Iata o prezentare generala a celor mai bune motive pentru care un liber profesionist sa decida sa inchirieze un birou.

Inchirierea biroului versus lucrul de acasa

In timp ce multi freelanceri lucreaza astazi de acasa, de ce sa alegi sa inchiriei un birou? Desfasurarea activitatii la domiciliu face posibila economisirea chiriei, eliminarea timpilor de transport profesional sau a avea tot confortul la indemana.

Totusi, inchirierea unui birou ofera multe alte avantaje care faciliteaza foarte mult dezvoltarea si sustenabilitatea oricarei activitati antreprenoriale. Castigul de productivitate si eficienta la locul de munca, constituirea unei retele profesionale, credibilitatea activitatii si confortul exercitiului sunt toate criteriile de luat in considerare care pot inclina balanta in directia inchirierii biroului.

Iti cresti productivitatea

In calitate de freelancer, iti gestionezi singur timpul de lucru. Daca esti suficient de productiv, poti elibera mai mult timp in ziua ta pentru a prospecta noi clienti sau pentru a-ti creste vizibilitatea profesionala. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor, cand lucrezi de acasa, sa atingi varful productivitatii.

Esti freelancer, de ce sa inchiriezi un birou?, Charmy

Cele mai citite articole

De fapt, lucrul la domiciliu estompeaza granitele dintre activitatile personale si cele profesionale. 

Daca alegi sa inchiriezi un birou, atunci ai un loc in care sa te dedici pe deplin afacerii tale, fara sa-ti faci griji in legatura cu treburile casnice care ar fi chiar in fata ochilor tai. De asemenea, iti dai un ritm si te pui in stare de munca: sa te ridici, sa te imbraci, sa iesi in birou sunt toate actiuni care iti vor pregati mintea pentru a se da jos la activitatea ta profesionala.

Dezvolta-ti reteaua

Cu spatii de birou de inchiriat Cluj, bucuresti sau Timisoara esti fortat sa pleci de acasa pentru a merge la locul de munca, ducand astfel la facilitarea dezvoltarii retelei profesionale. Intr-adevar, ca freelancer care lucreaza de acasa, este sigur ca, cu exceptia clientilor tai in timpul intalnirilor, nu vezi pe nimeni.

Pe de alta parte, pentru a inchiria un birou, este posibil sa te grupezi cu unul sau mai multi alti antreprenori. Astfel, poti avea un loc suficient de mare pentru a amenaja birouri izolate pentru fiecare, precum si sali de sedinte la piscina, catering, odihna si alte locuri prietenoase.

Acest tip de inchiriere de birouri, care se numeste coworking, este deosebit de favorabil dezvoltarii retelei tale profesionale, fie ca este vorba de parteneri sau potentiali parteneri. Intr-adevar, daca colegii tai de camera independenti practica o activitate complementara cu a ta, de ce sa nu te gandesti sa te recomande clientilor celuilalt, ceea ce eficientizeaza si managementul proiectelor si comunicarea intre partile interesate.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil