Esti ingrijorat ca poti avea camere ascunse in casa sau masina ta? Iata ce poti sa faci!

Autor: Charmy
Esti ingrijorat ca poti avea camere ascunse in casa sau masina ta? Iata ce poti sa faci!, Charmy

Ingrijorarea ca esti observat de aproape intr-o casa, masina, hotel sau birou iti poate distruge relaxarea si confortul. Desi nicio cautare nu este perfecta, exista pasi pe care ii poti face pentru a incerca sa detectezi camerele spion ascunse si echipamentele de inregistrare. Alegerea actiunii de intreprins depinde de dorinta de a-ti perturba sederea pentru a efectua o cercetare cu ajutorul unor detectoare camere.

Ce trebuie sa faci?

Efectueaza o vanatoare fizica in jurul zonei, cautand obiecte plasate in locatii notabile, cum ar fi animalele de plus, detectoare de fum, rame pentru tablouri, lampi sau carti. Poti descoperi camere cautand obiecte care par a fi indreptate anormal spre zonele camerei. Poti gasi camere ascunse sub scaune, mese sau canapele, sau in interiorul unor vaze si ghivece sau in spatele perdelelor.

Cum cauti dispozitive de inregistrare?

Se recomanda oprirea tuturor luminilor si cautarea luminilor mici verzi sau rosii; acestea sunt indicatii ale indicatorului LED „pornire” pentru dispozitivele de inregistrare. O alta sugestie este sa cauti pete sau gauri nepotrivite in dulapul de mobilier si pereti care ar putea indica o camera ascunsa in spate. Ar trebui sa opresti toate echipamentele electrice, inclusiv frigiderele si aerul conditionat, si sa asculti orice zgomot uimitor sau clickuri care ar putea indica dispozitivele de inregistrare. 

Cele mai citite articole

Cautati lumini intermitente sau aprinse. Majoritatea camerelor si dispozitivelor de ascultare vin cu o lampa gata sau aprinsa, iar culoarea acesteia va va ajuta sa o gasiti. In timp ce aceste lumini pot fi stinse de nenumarate ori, un incepator ar putea sa va uite sau sa va incredinteze cautand niciodata dispozitivul instalat. 

Esti ingrijorat ca poti avea camere ascunse in casa sau masina ta? Iata ce poti sa faci!, Charmy

Incearca sa asculti zgomote electronice, linistite sau soptite in timp ce cauti in camera. Desi multe dispozitive de inregistrare pot functiona in mod secret, clickurile facute de dispozitive electronice nu pot fi reduse la tacere. S-ar putea sa existe o multime de sunete electronice pe care le dezactivezi, asa ca asculta cu atentie orice suna diferit. Detectorul de frecventa radio este foarte util in acest sens. 

Lumineaza cu o lanterna pe o varietate de parti ale camerei, in special pe suprafetele reflectorizante. Uneori oamenii ascund dispozitive de supraveghere in spatele oglinzilor sau a altor tipuri de sticla care acopera in mod eficient tot ceea ce se afla in spate in conditii normale de iluminare, dar dezvaluie orice daca lumina este directionata direct catre ele. De asemenea, este posibil sa poti capta o reflexie de pe obiectivul unei camere secrete.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil