Meseria de instalator – mai căutată şi mai profitabilă decât orice altă meserie

Autor: Charmy
Meseria de instalator – mai căutată şi mai profitabilă decât orice altă meserie, Charmy

Cei mai căutaţi meseriaşi au fost, sunt şi vor rămâne instalatorii. Meseria de instalator este nu numai profitabilă, ci şi foarte frumoasă, cu posibilităţi de lucru pe cont propriu sau cu posibilitatea angajării într-o companie de renume. Pentru că tot mai mulţi bărbaţi aleg să urmeze un curs de instalator, specialiştii s-au arătat interesaţi de avantajele pe care le aduce această meserie pentru a înţelege de ce este atât de căutată.

Cel mai important beneficiu al meseriei de instalator – avantajul financiar

Primul şi cel mai important beneficiu al celor care aleg această meserie este avantajul financiar. Instalatorii, fie că sunt angajaţi în cadrul unei companii sau nu, câştiga foarte bine. Aceştia pot să meargă în particular la diferite firme sau locuinţe unde sunt solicitaţi pentru a răspunde prompt solicitărilor clienţilor şi pentru a-i ajuta să îşi rezolve problemele.

De ce se câştigă bine în acest domeniu? Pentru că în România sunt foarte puţini instalatori buni, specializaţi. Nu este uşor ca oamenii să găsească oriunde un instalator sau să fie siguri că dacă au sunat la un anunţ de pe site-urile de specialitate, îşi rezolvă şi problemele. 

Instalatorii nu se plictisesc la job!

Spre deosebire de un job la birou, spre exemplu, unde atribuţiile sunt repetitive şi plictisitoare, meseria de instalator este foarte antrenantă. Instalatorii au de-a face mereu cu provocări noi, cu probleme diferite la instalaţii,  merg în diferite locaţii, unde sunt solicitaţi şi depun o muncă fizică ce le aduce o satisfacţie imensă la final.

Meseria de instalator – mai căutată şi mai profitabilă decât orice altă meserie, Charmy

Cele mai citite articole

În plus, instalatorii nu au un program fix de opt ore, ci au un program foarte flexibil, part time sau full time, merg atunci când sunt solicitaţi şi acolo unde sunt solicitaţi şi îşi pun în practică cunoştinţele.

Instalatorii au numeroase oportunităţi şi pot lucra pentru ei înşişi

Meseria de instalator nu înseamnă numai repararea unei toalete. Aceştia sunt solicitaţi zilnic pentru a lucra în medii rezidenţiale, în centre comerciale sau industriale şi fac totul, de la proiectarea şi instalarea noilor sisteme de instalaţii sanitare până la aşezarea conductelor şi fixarea lor. 

În plus, meseria de instalator este foarte eficientă pentru că permite acestora să lucreze pentru ei, nu pentru o companie, să îşi deschidă un PFA, să fie propriii lor şefi şi antreprenori şi să se confrunte cu provocări pe care singuri le vor gestiona. Astfel, cei care adoră să lucreze cu mâinile şi în acelaşi timp cu mintea, să nu stea ţintuiţi pe un scaun 8 ore la un birou, pot obţine o diplomă de calificare pentru a pune pe picioare propria lor afacere.

Meseria de instalator necesită un bagaj de cunoştinţe şi de abilităţi pentu a aplica cu succes meseria. De aceea, în urma cursului ţinut de lectorii cu experienţă, absolvenţii vor învăţa să taie, să măsoare şi să îmbine conducte, să efectueze treceri prin ziduri, să pună în funcţiune instalaţii şi să efectueze numeroase lucrări de mentenanţa de-a lungul conductelor. Fără dubii, cursanţii care absolv cu succes acest curs şi îşi dovedesc abilităţile în acest domeniu vor putea să aibă o meserie bine plătită, apreciată şi cu câştiguri mult peste medie. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil