Utilizarea Power Bi de la Microsoft pentru protejarea informaţiilor

Autor: Charmy
Utilizarea Power Bi de la Microsoft pentru protejarea informaţiilor, Charmy

În mediul de business actual, foarte puţine companii pot face faţă provocărilor fără a folosi o soluţie de business intelligence de tip solutii Power BI care să le ajute să interpreteze atât rezultatele obţinute, cât şi să poată realiza o serie de previziuni asupra evoluţiei economiei şi modului în care le va afecta.

Ce este Power BI de la Microsoft?

Power BI este de fapt o colecţie de aplicaţii, de servcii şi de conectori ce conclureaza pentru a  transforma date independente sub forma unor surse în reprezentări interactive, reprezentări ce pot fi analizate în mod facil, oferind companiilor o modalitate facilă de urmărire a rezultatelor de afaceri.

Cele mai importante componente ale Power BI sunt:

  • Power BI Desktop care nu este altceva decât o aplicaţie desktop, instalabila pe sistemul de operare Windows ce poate fi folosită în mod gratuit pentru conectarea utilizatorilor, dar şi pentru transformarea şi vizualizarea informaţiilor din diferite surse de date;
  • Power BI Service, un serviciu online contra cost care oferă putere suplimentară de calcul în vederea analizării datelor din diferite surse la care utilizatorii s-au conectat, permiţând inclusiv crearea de dashboarduri şi programarea unor autorizări automate la intervale de timp predefinite, pe baza sursei de date conectate;
  • Aplicaţii mobile Power BI ce pot fi folosite pe platforma iOS, Android şi Widows ce pot fi folosite pentru a analiza dashboardurile create şi pentru a avea acces la informaţiile prezentate şi reprezentate în acestea.

Protecţia datelor în Power BI

Protecţia datelor este posibilă graţie soluţiei încorporate, inteligenta, unificată şi extensibilă, denumită Microsoft Information Protection, cu rolul de a proteja datele sensibile din întreaga companie, fie că sunt stocate local, în Cloud sau în aplicaţii terţe. Information Protection de la Microsoft oferă un set de funcţionalităţi unificat pentru a proteja, clasifica, eticheta şi preveni pierderile de date în aplicaţiile Microsoft 365 şi în Power BI, în One Drive, Share Point, Teams sau Exchange.

Cele mai citite articole

Este importantă securitatea şi conformitatea datelor în vederea liberalizării accesului la informaţii şi la date de business, în special în mediul de lucru când mulţi angajaţi lucrează remote. Acest lucru a ajutat Power BI posibilitatea de a oferi angajaţilor şi partenerilor de afaceri posibilitatea de a lua decizii fără a se îngriji pentru securitatea datelor. 

Etichetele sensitivity labels aparţin Information protection şi oferă utilizatorilor o metodă simplă de a nominaliza conţinut critic din punct de vedere al sensibilităţii datelor fără a afecta posibilitatea de a colabora sau productivitatea. Acste etichete pot fi aplicate pe setrui de date, pe rapoarte, fluxuri de date sau dashboarduri, păstrându-şi aplicabilitatea şi protejând datele.

Alertele Cloud App Security

Cele mai folosite alerte Cloud App Security folosite pentru monitorizarea activităţilor din Power BI sunt:

  • Impossible travel alert, ce monitorizează locaţia în care au loc interacţiuni în Power BI, astfel încât să poată fi identificate posibilele tentative de accesare neautorizată. Astfel, Cloud App Security monitorizează locaţia încercărilor de accesare a datelor din Power BI şi folosind AI calculează posibilitatea utilizatorului de a călători între cele 2 locaţii în intervalul de timp dintre accesări;
  • Unusual report sharing, o alertă ce monitorizează activităţile de partajare a datelor din Power BI, seturilor de date, rapoarte sau dashboarduri.

Cele mai citite articole

Articole relevante