Nu mai ai inspirație? 3 rețete de încercat săptămâna aceasta

Autor: Charmy
Nu mai ai inspirație? 3 rețete de încercat săptămâna aceasta, Charmy

Viața se mișcă într-un ritm alert și câteodată ideea de a găti pentru ține sau pentru toată familia ta poate să devină destul de copleșitoare din simplul fapt că nu mai știi ce să gătești. Am strâns pentru tine câteva idei super simple și versatile, care să te inspire și care să te scoată din ceață în zilele în care chiar nu știi răspunsul la întrebarea “noi ce mâncăm azi?”. 

Salată orientală 

Atunci când ai poftă de ceva care se prepară ușor și rapid, nu este nevoie să te mulțumești cu un mix de salată verde banală, care deseori nu are foarte multă savoare. Când ești în până de idei, ai fi surprins în câte moduri poți să pregătești o salată de care să te bucuri la prânz sau la cină. 

Dar ce spui de o salată care are că ingredient de baza cartoful? Fiind foarte populară în toată țară, această salată cunoaște nenumărate feluri de personalizare, avându-și origine în Germania, contrar denumirii acesteia. Se pot scoate sau adauga ingrediente rezultatul fiind unul delicios de fiecare dată. Încearcă o rețeta salată orientală clasică, de post, sau adaptează rețeta după gusturile tale cu ingrediente că și tonul, peștele afumat sau castraveții murați. 

Tacos 

Mâncarea mexicană este, contrar aparențelor, ușor de preparat și din puține ingrediente, iar când vine vorba de tacos posibilitatiile de servire sunt nelimitate. În tacos putem să adăugăm aproape orice, inclusiv multe legume și verdețuri. 

Cele mai citite articole

De regulă, pentru tacos ai nevoie de carne de vită, porc dar se pot face perfect chiar și cu pui sau curcan, pentru un preparat mai ușor și cu mai puține calorii.  

Cel mai simplu mod de a prepară un taco tex-mex? Într-o tortilla de porumb, moale sau crocantă, adaugă un mix din carne tocată, chilli, chimion și puțînă paște de roșii.. Apoi adaugă porumb,  fasole și alte legume la alegere. Noi recomandăm avocado, roșii și ceapă și o mâna de coriandru. Pentru a lega aromele către perfecțiune, stoarce puțin lime. O rețeta ușoară, rapidă și sănătoasă! 

Burgeri 

De cele mai multe ori, un burger de casă nu se compară cu nici un burger din fast-food. Cu control deplin asupra ingredientelor folosite, poți să te asiguri de un gust echilibrat, folosirea controlată a uleiurilor și a grăsimilor și că nu se folosesc condimente care ar putea să fie nocive. 

Credem că există un burger pentru absolut toate gusturile și pentru fiecare dietă. Când ești în pană de idei alege să prepari o rețeta burger de porc, de vită sau înlocuiește carnea cu o chiftea din proteină de mazăre sau din leguminoase, pentru o rețeta vegetariană sau de post. 

Din nou, posibilitățile de asamblare și de folosire a ingredientelor sunt nelimitate. Adaugă cheddar, sosul preferat împreună cu catraveti murați, ceapă, roșie și salată împreună cu orice tip de chiftea, pentru un burger clasic și nu vei da greș niciodată, chiar dacă gătești pentru cei mai pretențioși. 

Dacă vrei să îl savurezi alături de o garnitura, o porție de cartofi prăjiți condimentați cu usturoi și pătrunjel și o salată de varză reprezintă o alegere ideală. 

Cele mai citite articole