Parchet din vinil sau parchet SPC? Care este cea mai buna alegere?

Autor: Charmy
Parchet din vinil sau parchet SPC? Care este cea mai buna alegere?, Charmy

Printre cele mai populare tipuri de pardoseala sau parchet dezvoltate la ora actuala de catre fabricanti se numara si tipurile de parchet din vinil sau parchetul SPC. Fiecare tip de parchet are particularitatile sale si seduce din ce in ce mai multe persoane datorita numeroaselor avantaje cu care acestea vine. Acestea se pot alege fara doar si poate in functie de preferinte, dar ar fi bine sa se stie care este diferenta intre un parchet SPC si unul din vinil.

Care sunt avantajele unui parchet SPC?

Parchetul SPC este un tip de parchet care se caracterizeaza prin numeroase virtuti. Este mai ales un tip de parchet securizat si care respecta mediul in special. Este conceput cu materiale 100% naturale deci este un tip de pardoseala care nu face rau nici mediului, nici corpului uman. 

Este impermeabil si antiderapant la apa, suprafata din lemn care compune un parchet din SPC nu va fi aluncoasa, pe langa faptul ca dispune de o structura de cea mai inalta densitate. O multime de motive care fac din acest parchet un tip de parchet adaptat mai ales unei case cu copii mai mici sau cu persoane mai in varsta. 

Cele mai citite articole

Parchetul SPC se remarca de asemenea si prin greutatea sa lejera, dar si practica. Comparat cu parchetul din lemn sau cu gresia de ceramica, acest parchet este foarte lejer. Multitudinea de culori propusa este un alt atu major. Sa nu mai vorbim nici despre usurinta sa in ceea ce priveste intretinerea.

Parchetul din vinil – caracteristici.

Este un tip de parchet extrem de polivalent deoarece poate reproduce orice tip de suprafata. Gratie avansarilor tehnologice, este posibil sa imite la perfectie aparenta sau texturile diferite ale unor compusi precum piatra, lemnul sau ardezia. Se poate adapta oricarei incaperi, oricarui tip de decor sau stil. 

In functie de gusturi si de preferinte, dar si de buget,  se va putea alege fie un parchet din vinil, fie un parchet SPC. Durabilitatea, aparenta si abordabilitatea fac din parchetul SPC un tip de parchet extrem de popular, fiind una din cele mai bune optiuni pentru casa. 

Cele mai citite articole

Articole relevante