Sfaturi pentru alegerea celui mai bun dedurizator

Autor: Charmy
Sfaturi pentru alegerea celui mai bun dedurizator, Charmy

Inainte de achizitia unui astfel de dispozitiv trebuie sa se tina seama de diferitele caracteristici si sa se raspunda la unele intrebari importante. Care este consumul anual de apa? Cat timp sta utilizatorul acasa? Intrebari care contribuie la alegerea celui mai bun dedurizator de pe piata.

Cum alegem cel mai bun dedurizator?

Calitatea apei. Pentru a cunoaste capacitatea viitorului dedurizator apa trebuie testata apa pentru a cunoaste duritatea acesteia. Aceasta duritate a apei este exprimata in grade franceze. Nivelul de duritate al apei depinde de prezenta calcarului. Cu cat apa contine un nivel mai ridicat de calcar cu atat va genera mai mult tartru.

De mentionat este faptul ca o apa cu un TH inferior nivelului de 20 °F nu prezinta niciun fel de problema pentru sanatate deoarece duritatea sa este considerata medie. Totul depinde de utilizator. Daca acesta considera ca apa de 20 °F este pre dura pentru gusturile sale atunci poate opta pentru un dedurizator de apa. 

Nevoile utilizatorului. Inainte de toate, de mentionat este faptul ca un dedurizator de apa nu livreaza apa in mod nelimitat. Aparatul este dotat cu rasini schimbatoare de ioni care retin magneziul si calciul din apa. Capacitatea aparatului de a furniza o anumita cantitate de apa curata se afla in stransa legatura cu capacitatea rezervorului.

Practicitatea dedurizatorului de apa. Un dedurizator de apa este un echipament care necesita o intretinere regulata, in special pentru a asigura puritatea apei. Atunci cand filtrul este supraincarcat cu ioni de calciu si magneziu, acesta nu va mai deduriza eficient apa.

Exista 3 tipuri de dedurizatoare pe piata:

Cele mai citite articole

Manual: in acest caz, utilizatorul este cel care trebuie sa observe si sa controleze perioadele de regenerare ale aparatului.

Automat: Acest model foarte practic consta in umplerea rezervorului de sodiu si atat.

Cu senzor de duritate: acesta este un aparat automat, dar introduce sodiu in functie de TH-ul apei datorita senzorilor sai. Este, de asemenea, un aparat foarte practic si economic.

Dimensiunile. Atunci cand se alege un dedurizator de apa, se vor lua in considerare dimensiunea acestuia si diferitele conexiuni necesare pentru instalarea sa. Pentru a evita lucrari majore, se vor analiza cu atentie caracteristicile aparatului. 

Unele dispozitive necesita, de exemplu, prezenta unei prize electrice in apropiere. Altele sunt mai potrivite pentru a fi instalate sub o suprafata de lucru. Unele aparate sunt livrate sub forma de kit cu toate accesoriile. Avand toate accesoriile necesare, instalarea este mai usoara si nu este nevoie de serviciile unui profesionist, de exemplu.

Cele mai citite articole

Articole relevante