Răceli frecvente sau un fond alergic sever?

Autor: Charmy
Răceli frecvente sau un fond alergic sever?, Charmy

Dacă vă confruntaţi frecvent cu simptome precum nas congestionat, tuse iritativă, ochi iritaţi sau dificultăţi la înghiţire, cauzele pot fi multiple. Un consult medical de specialitate va avea rolul de a depista cauzele acestora.

Fie că aveţi un sistem imunitar deficitar, fie că suferiţi de anumite predispoziţii pentru afecţiunile specifice ariei ORL un control medical de specialitate vă va ajuta să depistaţi cauzele reale şi să abordaţi cel mai eficiente scheme de tratament.

Afecţiunile nasului, gâtului şi urechilor

Un consult ORL se va impune atunci când manifestaţi dureri acute în zona gâtului și a urechilor, precum şi atunci când aveţi nasul permanent congestionat, respiraţi cu greutate pe căile aeriene sau vă treziţi noaptea pentru că nu puteţi respira bine. 

Cele mai citite articole

Medicii specialişti, dispunând de aparatură de ultimă generaţie și de o vastă experiență, vă vor efectua un consult amănunțit pentru a descoperi care este afecțiunea cu care vă confruntați. Astfel, pe baza diagnosticului, veți putea primi cel mai eficient tratament pentru dumneavoastră. 

Programându-vă la un consult ORL, veţi avea acces la investigaţii performante, videoendoscopiile având capacitatea de a depista rapid cauzele care au condus la manifestări precum obstrucţia nazală, tusea persistentă, răguşeala sau disconfortul în zona gâtului.

Alergiile respiratorii şi efectele negative ale acestora

Reacţia organismului în faţa unui alergen se poate manifesta sub diferite forme. În cazul alergiilor respiratorii, acestea pot fi confundate cu simptomele unei răceli sau ale unei conjunctivite, astfel că o programare la un cabinet de alergologie Cluj va avea rolul de a stabili exact profilul dumneavoastră ca pacient. Organismul poate răspunde printr-o reacţie alergică, atunci când, fie a moştenit un fond alergic, fie l-a dobândit pe parcurs. Alergiile respiratorii se pot manifesta în faţa multor elemente cu potenţial alergic, de la praf, acarieni şi vapori de substanţe chimice, până la polen, păr de animale sau ciupercile inferioare care provoacă mucegaiul.

Alergiile respiratorii se manifestă prin tuse iritativă, nas congestionat, ochi iritaţi şi chiar dificultăţi de respiraţie. Pentru a nu fi confundate cu simptomele unei răceli, toate aceste manifestări ar trebui semnalate unui medic alergolog. Pe baza consultului de specialitate şi a investigaţiilor specifice, medicul poate pune un diagnostic real, prescriind o anumită schemă de intervenţie, fie propunând desensibilizarea, fie stabilind un tratament care are rolul de a diminua reacţiile alergice ale organismului.

Cele mai citite articole