De ce este important sa se foloseasca tabla interactiva in unitatile scolare din secolul XXI?

Autor: Charmy
De ce este important sa se foloseasca tabla interactiva in unitatile scolare din secolul XXI?, Charmy

Sistemul educational este unul dintre cele mai importante dintr-un stat, motiv pentru care ar trebui sa beneficieze de cele mai bune practici si de echipamentele potrivite si necesare, astfel incat actul de invatare sa fie unul eficient pentru copii. De asemenea, este foarte important ca programele scolare sa fie adaptate la cerintele actuale de pe piata muncii. 

Cum scoala trebuie sa pregateasca urmatoarele generatii, pentru care tehnologia este un aspect de nelipsit din viata oamenilor, instrumentele folosite pentru invatare trebuie sa fie si ele unele moderne si performante. De aceea, tot mai multe scoli au inlocuit clasicele table negre cu o tabla interactiva

Ce este si ce face o tabla interactiva? 

Tabla interactiva este o versiune moderna a tablei albe, care poate fi insa conectata la un computer, redand toate functiile acestuia pe o suprafata mult mai mare, care permite o mai buna vizualizare de intreaga clasa. In plus, dupa cum ii spune si numele, o astfel de tabla permite si lucrul direct pe aceasta, in aplicatii si chiar salvarea modificarilor, pentru a putea fi folosite in viitor. 

Cele mai citite articole

Un alt aspect pentru care tabla interactiva este un instrument de nelipsit in aceasta perioada este posibilitatea ca si elevii care nu sunt prezenti fizic la ore si participa la cursuri online au posibilitatea de a vedea tot ce se discuta si se scrie pe tabla.

De ce este aceasta tabla necesara pentru elevii secolului XXI? 

Deoarece copiii au acces la tehnologie inca de la cele mai mici varste, acestia capatand abilitati digitale care sunt superioare parintilor lor, de exemplu, orele de curs tinute in mod traditional pot parea plictisitoare si nu prezinta niciun interes pentru acestia. 

Totodata, institutiile scolare au rolul de a-i pregati pe elevi pentru piata muncii, care se afla in plin proces de schimbare si care include meserii care pana nu de mult nu existau in nomenclator. Aceasta tendinta de schimbare va continua, astfel ca si viitorii angajati trebuie sa fie pregatiti pentru noile provocari si meserii care vor fi necesare pentru viata oamenilor. 

Cele mai citite articole

Articole relevante