Rețete de Pui pe Sticlă – Cum se Prepară Corect Puiul pe Sticlă?

Autor: Charmy
Rețete de Pui pe Sticlă – Cum se Prepară Corect Puiul pe Sticlă?, Charmy

Prepararea cărnii de pui pe sticlă este una dintre cele mai delicioase și ușoare metode de gătire, care păstrează savoarea și suculența acestui ingredient versatil. Încorporând diferite arome, legume și condimente, rețetele de pui pe sticlă pot fi adaptate pentru a satisface orice preferințe culinare.

Pui pe Sticlă cu Legume de Sezon

Această rețetă simplă și sănătoasă combină gustul suculent al cărnii de pui cu prospețimea și aroma legumelor de sezon. Pentru a prepara pui pe sticlă, așezați bucățile de piept de pui pe o pat de ceapă, morcovi, dovlecei, ardei și cartofi tăiați cubulețe. Condimentați cu sare, piper, oregano și puțin ulei de măsline, apoi acoperiți tava cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și legumele sunt frumos rumenite.

Pui pe Sticlă cu Sos de Smântână și Ciuperci

Această rețetă indulgentă adaugă o notă cremoasă și bogată la preparatul clasic de pui pe sticlă. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de ciuperci feliate și ceapă într-o tavă de sticlă. Sosul de smântână și ciuperci este preparat din smântână, supă de pui, usturoi, oțet balsamic și puțină făină pentru a îngroșa sosul. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este gata și sosul este bine îngroșat.

Pui pe Sticlă cu Sos de Rosii și Busuioc:

Această rețetă simplă și gustoasă aduce un gust mediteranean la puiul pe sticlă, cu ajutorul sosului de roșii și busuioc. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un strat de roșii feliate și ceapă într-o tavă de sticlă. Sosul de roșii și busuioc este preparat din roșii cubulețe, usturoi, busuioc proaspăt, ulei de măsline și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și suculent.

Rețete de Pui pe Sticlă – Cum se Prepară Corect Puiul pe Sticlă?, Charmy

Pui pe Sticlă cu Lămâie și Usturoi

Această rețetă simplă și revigorantă aduce un gust proaspăt și luminoasă la puiul pe sticlă, cu ajutorul lămâii și usturoiului. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de cartofi, ceapă și usturoi într-o tavă de sticlă. Sosul de lămâie și usturoi este preparat din suc de lămâie proaspăt, usturoi tocat fin, ulei de măsline și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și aromele sunt bine integrate.

Pui pe Sticlă cu Ghimbir și Miere

Această rețetă dulce și picantă aduce un gust exotic la puiul pe sticlă, cu ajutorul ghimbirului și mierii. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de morcovi, cartofi dulci și ardei într-o tavă de sticlă. Sosul de ghimbir și miere este preparat din ghimbir ras, miere, sos de soia și oțet de orez. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și suculent.

Pui pe Sticlă cu Roșii Uscate și Parmezan

Cele mai citite articole

Această rețetă bogată și sățioasă aduce un gust intens la puiul pe sticlă, cu ajutorul roșiilor uscate și parmezanului. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de roșii uscate, usturoi și ceapă într-o tavă de sticlă. Turnați peste ele un sos din roșii cubulețe, usturoi tocat fin, puțin ulei de măsline și condimente. La final, presărați puiul cu parmezan ras și gătiți la cuptor până când este gata.

Pui pe Sticlă cu Curry Thai și Lapte de Cocos

Această rețetă aduce un gust exotic și condimentat la puiul pe sticlă, îmbogățindu-l cu aromele vibrante ale curry-ului thai și cremozitatea laptele de cocos. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de legume precum morcovi, ardei și broccoli, într-o tavă de sticlă. Sosul de curry thai este preparat dintr-o pastă de curry roșu sau verde, lapte de cocos, suc de lămâie, ghimbir, usturoi și alte condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și legumele sunt gătite în întregime.

Pui pe Sticlă cu Vin Alb și Busuioc:

Această rețetă aduce un gust rafinat și parfumat la puiul pe sticlă, folosind vinul alb și aroma proaspătă a busuiocului. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de ceapă, usturoi și roșii într-o tavă de sticlă. Sosul de vin alb este preparat din vin alb sec, unt, suc de lămâie, busuioc proaspăt și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și aromele sunt bine îmbinate.

Pui pe Sticlă cu Unt Aromat și Rozmarin

Această rețetă clasică și reconfortantă aduce un gust bogat și plin de savoare la puiul pe sticlă, folosind aroma profundă a untului și a rozmarinului. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de cartofi, ceapă și morcovi într-o tavă de sticlă. Sosul de unt și rozmarin este preparat din unt topit, rozmarin proaspăt tocat fin, usturoi tocat și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și legumele sunt moi și aromate.

Pui pe Sticlă cu Sos de Vin Roșu și Ciuperci

Această rețetă rustică și satisfăcătoare aduce un gust intens și pătrunzător la puiul pe sticlă, folosind aroma bogată a vinului roșu și a ciupercilor. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de ciuperci feliate și ceapă într-o tavă de sticlă. Sosul de vin roșu este preparat din vin roșu sec, supă de pui, oțet balsamic, usturoi și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și sosul este bine îngroșat și aromat.

Pui pe Sticlă cu Sos de Portocale și Miere:

Această rețetă adaugă o notă dulce și acidulată la puiul pe sticlă, folosind aromele revigorante ale portocalelor și mierei. În această variantă, bucățile de pui sunt așezate pe un pat de cartofi, morcovi și ceapă într-o tavă de sticlă. Sosul de portocale și miere este preparat din suc de portocale proaspete, miere, ghimbir ras, usturoi tocat fin și condimente. Turnați sosul peste pui și legume, acoperiți cu folie de sticlă și gătiți la cuptor până când puiul este fraged și suculent, iar legumele sunt rumenite și aromate.

Aceste rețete inovatoare de pui pe sticlă demonstrează versatilitatea și creativitatea în bucătărie, oferind o varietate de arome și texturi pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, veți fi sigur că veți obține un fel de mâncare delicios, care va impresiona cu siguranță papilele gustative și va aduce o notă specială la masa dvs.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil