Să îți deschizi o afacere în domeniul HoReCa este riscant, dar totodată poți atinge succesul!

Autor: Charmy
Să îți deschizi o afacere în domeniul HoReCa este riscant, dar totodată poți atinge succesul!, Charmy

Nu este ușor sa îți deschizi o afacere, mai ales în domeniul HoReCa, dacă vrei sa îți deschizi un restaurant, uite câteva informații utile care te vor ajuta în planul tău de business.

În primul rând, totul pornește de la un plan. Trebuie să ai delimitate obiectivele, viziunea businessului, un plan de acțiune pentru ce urmează să faci. La fel de important este bugetul și planul de cheltuieli pe care estimezi că o să îl ai. Aici intră: locație, amenajare, utilități, echipamente HoReCa și promovare.

Când  deschizi un restaurant, este important să ai un concept și o marcă clară. Conceptul tău de restaurant include stilul de serviciu al restaurantului, mâncarea pe care o serviți și ambianța restaurantului.  Acest lucru merge mână în mână cu marca ta, care formează identitatea, personalitatea și misiunea restaurantului tău.

Poți apela la o firma specializată care să îți ofere soluții personalizate în ceea ce privește achiziționarea echipamentelor HoReCa, recomandări și bune practici în ceea ce privește serviciile de mentenanță și întreținere a acestora.

Pentru ca restaurantul tău să fie mobilat și echipat corespunzător  este necesară o investiție substanțială, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește timpul necesar pentru a face cele mai bune alegeri.

Echipament de producție

Cele mai citite articole

Indiferent de tipul de restaurant pe care îl deschizi, vei avea nevoie de echipamente de producție. În timp ce nevoile specifice de echipament vor varia de la un restaurant la altul, majoritatea unităților care servesc mese calde vor trebui să echipeze o bucătărie de serviciu și pregătire.

Dacă cumpărați sau închiriați o locație care are deja o bucătărie, este posibil să aibă deja o mare parte din echipamentul de care aveți nevoie. Poți modifica ceea ce există pentru a satisface nevoile și poți adăuga și alte piese. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra ceva, studiază toate evoluțiile care au avut loc în industrie și căuta echipamente versatile, rentabile și chiar econome din punct de vedere energetic.

Amenajarea unei zone de lounge într-un restaurant poate fi aproape la fel de importantă ca și cumpărarea de echipamente pentru restaurant. Scopul tău principal ar trebui să fie să creezi un flux sistematic din fața casei în spate, de la gazda primitoare până la bucătărie. Odată ce aspectul de bază este stabilit, puteți proiecta și decora sala de mese.

Un pas major al deschiderii unui restaurant este angajarea de personal pentru a efectua operațiunile restaurantului în fiecare zi. Luați în considerare toate rolurile care trebuie îndeplinite la restaurantul tău special înainte de a angaja personal. Aceasta poate include managementul resurselor umane și supraveghetori, achiziționarea de produse alimentare și băuturi, primirea și depozitarea produselor, pregătirea alimentelor, serviciile alimentare, curățarea și spălarea vaselor, marketing și vânzări, relații publice, contabilitate și audit și servicii de bar.

Fie că sunteți nou în scena restaurantului, fie că sunteți un veteran experimentat în industria alimentară, deținerea echipamentelor de restaurant potrivite este crucială pentru succesul afacerii dvs. Având atât de multe mărci, modele și furnizori din care să alegeți, este ușor să vă lăsați copleșiți de achizițiile care sunt necesare.

Cele mai citite articole

Articole relevante