Secrețiile vaginale. Care este rolul lor și când îți indică acestea o eventuală problemă

Autor: Charmy
Secrețiile vaginale. Care este rolul lor și când îți indică acestea o eventuală problemă, Charmy

Secrețiile vaginale au un rol important în menținerea sănătății în zona intimă. Fiecare femeie are secreții vaginale, necesare și utile pentru corpul tău. Ele nu sunt altceva decât celule și lichide pe care organismul le elimină datorită funcției de autocurățare a vaginului.

Care este rolul secrețiilor vaginale?

Rol de curățare: Secretiile vaginale asigură curățarea naturală a vaginului prin eliminarea celulelor moarte, bacteriilor și altor impurități. Acest proces de auto-curățare este esențial pentru menținerea unui mediu sănătos în vagin.

Rol de protecție: Secretiile vaginale conțin substanțe care ajută la prevenirea infecțiilor. Aceste substanțe mențin un echilibru sănătos al bacteriilor „bune” și împiedica proliferarea bacteriilor dăunătoare. Totodată, pentru a nu perturba acest echilibru prețios, înlocuiește produsele menstruale convenționale cu produse menstruale Enroush, 100% organice, cu pH neutru și hipoalergenice.

Rol de lubrifiere: În timpul excitației sexuale sau în timpul contactului sexual, secrețiile vaginale acționează ca lubrifiant natural, facilitând penetrarea și reducând frecarea, ceea ce previne disconfortul sau leziunile.

Secrețiile vaginale. Care este rolul lor și când îți indică acestea o eventuală problemă, Charmy

Schimbările în consistență, culoare sau miros sunt indicatori ai stării de sănătate a unei femei. În unele cazuri, modificările secrețiilor vaginale pot semnala prezența unei infecții sau a altor afecțiuni și impun o evaluare medicală.

Secreții vaginale modificate: primele semne

De regulă, secrețiile nu sunt normale când:

• Au culoare galben-verzuie sau alte nuanțe neobișnuite

Cele mai citite articole

• Au un miros înțepător, neplăcut și care persistă

• Își modifică textura și devin brânzoase

• Sunt însoțite de mâncărimi, roșeață, usturime sau durere la contactul sexual.

Poate fi vorba despre o iritație, o infecție, o boală cu transmitere sexuală sau alte probleme, și cel mai bine este să vezi cât mai repede un medic ginecolog pentru investigații și tratament.

Protejează-ți zona intimă cu produsele de îngrijire Enroush

Ceea ce multe femei nu știu este că un factor important care provoacă iritații la nivelul vulvei îl constituie chiar produsele de îngrijire intimă și de igienă menstruală, ce pot conține substanțe care modifică pH-ul vaginal. Tocmai de aceea este important să folosești doar produse organice, care îți oferă o protecție naturală, precum gama de tampoane Enroush.

Multe dintre produsele menstruale convenționale conțin plastic, fibre sintetice, parfum cu alergeni și înălbitori chimici, și sunt tratate cu insecticide, pesticide sau tot felul de chimicale dure cu corpul tău. În timp ce un absorbant convențional poate conține parfumuri, alergeni și substanțe iritante, absorbantele zilnice Enroush sunt făcute din bumbac 100% organic certificat GOTS în stratul superior și 100% fibre naturale în stratul inferior.

Născut din dorința de a face posibilă o îngrijire 100% naturală la menstruație și în fiecare zi a ciclului menstrual, Enroush răspunde nevoii femeilor de produse sigure pentru piele și pentru sănătatea intimă.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil