Securitate și protecție la domiciliu: ce armă de autoapărare alegi?

Autor: Charmy
Securitate și protecție la domiciliu: ce armă de autoapărare alegi?, Charmy

Sunt disponibile mai multe instrumente pentru a–ți apăra viața în cazul unui act de agresiune acasă. Este un drept de bază al fiecărui individ, așa că multe persoane se gândesc să își cumpere pistoale de autoapărare.

De ce să folosești pistoale de autoapărare la domiciliu?

Jaful este în creștere. Victimele actelor de agresiune continuă să crească. Chiar și acasă, poți fi în pericol. Armele alternative sunt, în general, toate armele, altele decât armele de foc tradiționale. Utilizarea acestor arme de foc tradiționale este adesea fatală pentru tine și pentru abuzator. Indivizii nu pot folosi în general aceste arme de foc. 

Autoapărarea este actul de autoapărare împotriva unui act de agresiune. Legea permite vânzarea armelor de autoapărare persoanelor cu vârsta de peste optsprezece ani pentru a face față acestor situații neașteptate și delicate. O persoană poate lua inițiativa de a cumpăra o armă de autoapărare, cum ar fi pistoale cu bile de cauciuc, o  armă de apărare foarte eficientă. Mai multe arme alternative sunt acum disponibile pentru a apăra viața și a proteja proprietatea. Alegerea armelor este uneori dificilă. Și depinde de fiecare situație.

Ce arme de apărare ar trebui să ai fără a încălca legea?

Există patru categorii de arme. Scopul este în primul rând consolidarea controlului asupra deținerii armelor.

În timp ce cele din categoria D pot fi vândute gratuit în magazine, vom încerca să vedem armele de apărare care fac parte din categoria D.

Cele mai citite articole

Posesia acestei categorii de arme este gratuită, dar transportul este strict interzise,​​cu excepția unui motiv legitim. Prin urmare, poți păstra în mod liber armele de apărare la alegere în casa ta pentru a vă spori securitatea. Este posibil să te aperi legal. 

Cu toate acestea, minorilor le sunt interzise. Aceste arme sunt accesibile adulților. Acestea sunt clasificate în mai multe categorii și anume: paralizatoare de impulsuri electrice, bastoane de apărare, pistoale de alarmă și în final arme de proiecție a gazelor. 

Poți cumpăra în mod liber arme de autoapărare dintr-o  dintr-un magazin fizic care vinde arme. Cum se face deci alegerea corectă dintre aceste numeroase arme anti-agresiune. Înainte de a cumpăra astfel de arme, merită să știi cum funcționează aceste arme și care sunt consecințele utilizării lor. Vânzarea online de arme de autoapărare oferă multe tipuri de arme. Primul pas de făcut este să cunoști eficacitatea acestor arme.

Folosește autoapărarea

Conceptul de autoapărare îți dă dreptul să acționezi împotriva oricărui act de agresiune. Pentru a te folosi de acest drept este necesară îndeplinirea a două categorii de condiții. Pe de-o parte, condițiile referitoare la agresiune și, pe de altă parte, condițiile referitoare la răspuns. Condițiile trebuie îndeplinite cumulativ pentru a beneficia de acest fapt justificativ prevăzut de lege. 

Prin alegerea utilizării armelor de autoapărare, judecătorul poate, prin urmare, să păstreze autoapărarea. Când aceste condiții sunt îndeplinite, persoana responsabilă pentru faptă este eliberată de responsabilitatea sa. În primul rând, agresiunea trebuie să fie reală, actuală și nedreaptă. Pentru condițiile privind răspunsul, actul de apărare trebuie să fie proporțional cu atacul. Prin urmare, este important să alegi corect armele antiagresiune pe care le utilizezi.

Cele mai citite articole

Articole relevante