Stomatolog pentru copii – cand si de ce?

Autor: Charmy

Stomatolog pentru copii – cand si de ce?

Stomatolog pentru copii – cand si de ce?, Charmy

Mersul la stomatologie copii sau adulti nu este intotdeauna usor pentru oameni. Frica de dentist are foarte mult de-a face cu asta. Multe motive pot explica aceasta frica de a merge la dentist. Uneori este suficient sa vezi instrumentele stomatologului pentru ca imaginatia sa se aprinda si sa te faca sa te gandesti la senzatiile dureroase pe care le-ar putea provoca in cavitatea bucala.

Aceasta teama, care nu dateaza de ieri, nu mai are niciun motiv sa existe in realitatea de astazi. Intr-adevar, dateaza din timpul Evului Mediu, cand primele ingrijiri dentare au constat in special in extragerea dintelui responsabil de durerea pe care o resimtea pacientul. Tehnicile de tratament au evoluat semnificativ de atunci.

Aceasta teama nerezonabila afecteaza atat copiii, cat si adultii. Mersul la dentist nu este doar pentru adulti, ci si copiii sunt afectati.

De ce ar trebui un copil sa vada un dentist?

Multi parinti argumenteaza astfel: copilul meu este inca mic, are doar cativa dinti de lapte. Vom avea timp sa avem grija de dintii lui mai tarziu, cand vor fi definitivi.

Cele mai citite articole

Consultarea unui stomatolog este insa foarte importanta, chiar si pentru cei mai tineri care au putin peste un an (sau aproximativ sase luni dupa primul dinte de lapte). Acest lucru este recomandat de Academia Americana de Stomatologie Pediatrica (AAPD).

O astfel de precocitate iti poate parea oarecum exagerata, mai ales ca este indicat, deja in aceasta etapa a vietii lor, sa respecte programarile preventive fixate semestrial la medicul dentist. Urmarirea este foarte importanta.

Intr-adevar, a fi urmarit de un stomatolog este fundamental. Aceasta este o conditie esentiala pentru a garanta sanatatea orala buna a micutilor nostri. Acest lucru face posibila detectarea timpurie a problemelor si prevenirea acestora.

Fara urmarirea unui stomatolog, cavitatea bucala a copilului, a carui igiena bucala nu este inca neaparat perfecta, poate acumula rapid probleme care pot provoca dureri, probleme de mestecat si chiar digestie.

In ceea ce priveste sanatatea orala, bebelusii, scolarii si adolescentii sunt ingrijiti de un medic stomatolog pediatru sau pedodont. Medicii stomatologi pediatri, pe langa know-how-ul si expertiza stomatologica, au fost special pregatiti in psihologia copilului.

Cele mai citite articole

Articole relevante