Top 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa te pregatesti mai usor pentru examenele Cambridge

Autor: Charmy
Top 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa te pregatesti mai usor pentru examenele Cambridge, Charmy

Limba engleza este astazi unul dintre cele mai importante atuuri de comunicare, indiferent de activitate. Este cea mai cautata si cunoscuta din lume, fiind instrumentul de comunicare principal in domenii ce tin atat de interese personale, cat si profesionale. Un avantaj major al popularitatii limbii engleze este faptul ca aceasta poate fi studiata in orice colt al lumii.

Recunoscute drept instrumente de maxima incredere, in ceea ce priveste studiul acestei limbi, examenele Cambridge sunt concepute pentru a testa nivelul de cunoastere si a oferi certificate recunoscute international. Aceste examene complexe sunt o provocare pentru orice candidat, indiferent de nivel, surmontabila doar printr-o pregatire temeinica a tuturor componentelor ce compun examinarea – citire, scriere, vorbire, ascultare. Va fi mai usor sa depasesti cu bine peste examene daca urmezi pasii de mai jos:

Identifica nivelul la care te afli

Inainte de a incepe pregatirea pentru sustinerea unui examen Cambridge, este necesara, in primul rand, identificarea nivelului la care te situezi. Pregatirea ta pentru orice tip de examen se bazeaza, asadar, pe intelegerea incadrarii tale corecte in sistemul de studiu. Un centru acreditat pentru acest tip de certificare iti va pune la dispozitie contextul potrivit pentru a te putea verifica. In functie de rezultat, vei sti exact la ce nivel esti si vei putea opta pentru examinarea Cambridge potrivita.

Alege cursul potrivit  

Alegerea cursului potrivit pentru nivelul de examinare propus este esentiala pentru o sintetizare corecta a informatiei ce trebuie asimilata. Invatarea limbii engleze poate fi un proces anevoios si inegal, in sensul in care fiecare om invata in ritmul propriu si in functie de preferintele personale. Este foarte posibil ca un candidat sa fie teoretic de nivel C1, sa zicem, insa, fara o pregatire temeinica a examinarii si fara acomodarea prealabila prin efectuarea de teste, evaluarea sa se incheie cu un insucces neasteptat.

Planifica si organizeaza

Cele mai citite articole

Organizarea studiului si planificarea unor tinte de atins in pregatirea examenului Cambridge asigura o invatare ordonata si temeinica. Este esential ca abordarea pregatirii oricarui examen, mai cu seama a unuia complex, sa fie una disciplinata si detaliata. In acest mod, invatarea va putea produce roadele asteptate.

Exerseaza intens

Cel mai bun sfat pentru pregatirea examenului Cambridge este sa rezolvi cat mai multe teste posibil, mai ales, in cele 30 de zile care preced evaluarea. Testarea personala te ajuta la fixarea unor cunostinte care – doar citite si repetate – risca sa fie uitate. Prin testare repetata, te obisnuieste cu formatul examinarii si iti creezi un set de reflexe mentale care te vor ajuta la rezolvarea rapida a provocarilor. Simularea examenului imbunatateste profund si atitudinea, eliminand tracul si inevitabilele emotii care insotesc orice evaluare, cu atat mai mult daca este intr-o limba straina. Astfel, vei avea cele mai mari sanse sa fii intr-o forma excelenta in ziua examenului si sa reusesti promovarea testarilor.

Pe cat posibil, comunica direct cu vorbitorii nativi

Comunicarea cu nativii iti va aduce imbunatatiri semnificative ale nivelului de asimilare a limbii engleze. Astfel, se accelereaza invatarea de cuvinte noi si insusirea, in mod firesc, a regulilor gramaticale si de pronuntie. Daca nu este posibila convietuirea sau comunicarea directa cu vorbitori nativi de limba engleza, te poti folosi de suport audio disponobil online – podcasturi, emisiuni radio/tv, interviuri etc. – pentru a-ti imbunatati si extinde cunostintele.

O abordare atenta si responsabila a pregatirii iti va permite identificarea corecta a raspunsurilor necesare in timp util la examen. Un beneficiu imens al perioadei in care traim este posibilitatea de a te folosi atat de materiale tiparite, cat si de cele in format digital. Chiar daca ti-ar putea parea un exercitiu anevoios, tine minte sa iti iei notite din cand in cand, mai cu seama daca este vorba despre notiuni asupra carora ai nevoie de lamuriri suplimentare.

In final, trebuie sa retii un lucru de care vei avea nevoie in orice imprejurare: cel mai important este sa pornesti spre aceasta incercare cu incredere in fortele proprii si optimism. Iti dorim succes!

Cele mai citite articole

Articole relevante