1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

TOT ce trebuie să știi despre implantul dentar

Autor: Charmy
Ancore preț albire dinți și preț implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv care ajută la restabilirea capacității unei persoane de a mesteca și la îmbunătățirea aspectului danturii, afectat de pierderea dinților. O alternativă la protezele dentare, implanturile înlocuiesc rădăcina dintelui pierdut și oferă suport pentru plasarea unor dinți artificiali, precum a coroanelor sau a punților.

Când este recomandat un implant dentar?

Pierderea unuia sau a mai multor dinți, indiferent de cauză, poate avea consecințe importante asupra sănătății orale și implicit asupra sănătății psihice și fizice a unui individ. Implantul dentar este recomandat pentru înlocuirea unui dinte pierdut, fiind o soluție ideală atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional.

Care sunt beneficiile oferite de implantul dentar?

Există mai multe motive pentru care implanturile dentare reprezintă o necesitate pentru o bună calitate a vieții. Principalele beneficii ale implanturilor dentare:

– îmbunătățesc aspectul estetic;

– restabilesc capacitatea individului de a mesteca;

– păstrează sănătatea oaselor și a gingiilor din jur;

– ajută la menținerea în aceeași poziție a dinților aflați în apropiere.

Cele mai citite articole

Cine poate beneficia de implanturi dentare?

În general, orice persoană cu dentiție incompletă, care nu suferă de afecțiuni gingivale severe, poate fi un candidat pentru un tratament de reconstrucție chirurgicală cu implant dentar. Există, însă, o serie de factori care pot impune o atenție mai strictă înainte de a opta pentru implanturi dentare. O sănătate orală precară poate crește riscul de complicații și ar trebui să solicite o atenție riguroasă din partea medicului stomatolog.

Din ce materiale sunt concepute implanturile dentare?

Dacă în trecut singurul tip de implant dentar era conceput din titan, în prezent în implantologia dentară este utilizat și implantul dentar din zirconiu. În continuare, implanturile din titan sunt cele mai utilizate, fiind o opțiune mai rentabilă și mai versatilă. Zirconiul constituie alegerea atât a celor care au nevoie de proceduri mai complexe, ce presupun crearea unor punți dentare, cât și a celor care se tem de alergia la metale.

Care este prețul unui implant dentar?

Prețul reconstrucției chirurgicale cu implant dentar nu este unul fix și nu include în mod exclusiv costurile pentru implantul propriu-zis. Factori precum calitatea materialelor folosite, costurile aferente tratamentelor efectuate anterior și prețul consultațiilor și al radiografiilor, influențează costul final. Din acest motiv, dacă vă doriți să cunoașteți un preț implant dentar dintr-o anumită clinică, este recomandat să fiți consultat de către medicul stomatolog.

Ce alte proceduri stomatologice pot îmbunătăți aspectul estetic?

Albirea dentară constituie principala procedură prin care poate fi îmbunătățit semnificativ aspectul danturii. Dacă aveți deja un implant dentar, este posibil să fi auzit de faptul că albirea dentară nu îl influențează în niciun fel. Într-adevăr, albirea dentară nu poate modifica culoarea lucrărilor protetice, însă acest lucru nu înseamnă că albirea dentară nu poate fi realizată la pacienți cu implanturi dentare.

Tratamentul de albire dentară nu are efect asupra lucrării, fiind însă în continuare recomandat dacă aveți plombe sau coroane situate în regiunile greu vizibile din cavitatea bucală. Dacă, însă, procedura este realizată asupra unor dinți frontali, în urma albirii dentare va fi necesară înlocuirea coroanei dentare. Indiferent de opțiune, trebuie să știți că existența unei lucrări dentare protetice nu influențează preț albire dinți, care este același ca în cazul celor cu o dantură naturală.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner