1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Urmează aceste sfaturi pentru a fi un pasager politicos în avion

Autor: Charmy
Urmează aceste sfaturi pentru a fi un pasager politicos în avion, Charmy

Zborurile reprezintă pentru mulți români un mijloc eficient pentru a merge în vacanță, dar și pentru a-și vizita rudele sau pentru a efectua o deplasare în interes profesional. Oricare ar fi motivul călătoriei, în avion se alătură sute de persoane, fiecare cu vârsta, tabieturile și problemele sale, așa că menținerea unui echilibru poate reprezenta o provocare. Prin urmare, nu este de mirare că uneori se ajunge la situații neplăcute. Deși nu poți face mare lucru pentru a-i schimba pe ceilalți, cel puțin, poți tu să-ți faci partea, pentru a fii un pasager politicos, care nu-i deranjează pe cei din jur.

Evită contactul cu scaunele celorlalți pasageri. Acest lucru poate însemna o adevărată provocare pentru anumite persoane care zboară low-cost, deoarece spațiul este restrâns și de multe ori, inconfortabil, iar dacă ruta durează câteva ore, experiența poate deveni una foarte, foarte incomodă. Orice-ar fi, nu te lăsa dominat de stres și nervozitate. Prin urmare, nu bate din picior nervos, nici în podea și nici în scaun, pentru că mai mulți pasageri vor resimți vibrațiile, nu te sprijini sau nu trage scaunul altcuiva și încearcă să împarți cotierele cu ceilalți, astfel încât fiecare pasager să aibă posibilitatea de a-și sprijini măcar un braț sau un cot.

Nu fii sursa unor mirosuri intense. Igiena corporală este esențială înainte de un zbor. Spală-te înainte de a pleca spre aeroport și folosește produse care să-ți neutralizeze transpirația până când ajungi la destinație. Totodată, este important să eviți mâncărurile care îți pot provoca balonare și respectă sfaturile pentru o digestie ușoară cu o zi înainte de zbor. Nu lua cu tine mâncăruri care au un miros pătrunzător, ci mizează pe gustări cu miros neutru. Un alt sfat important este să nu folosești parfum, dar dacă chiar îți dorești, folosește o cantitate infimă, pentru că altfel poate fi foarte deranjant sau chiar problematic, pentru că anumite persoane pot avea reacții alergice la anumite ingrediente.

Urmează aceste sfaturi pentru a fi un pasager politicos în avion, Charmy

Cele mai citite articole

Nu deranja cu dispozitivele mobile. Se știe că, pe parcursul zborului, telefoanele sau tabletele trebuie închise sau puse pe modul avion, însă anumite persoane uită să folosească modul silențios. Dacă folosești căști, asigură-te că acestea nu scapă foarte mult zgomot în jur și nu le da foarte tare, pentru că s-ar putea să ai reacții foarte gălăgioase, fără să-ți dai seama; Din același motiv, dacă ai de gând să-ți descarci un film sau un serial pentru a-l viziona în avion, evită comediile sau peliculele horror. Un alt aspect important este legat de luminozitatea ecranului, care poate fi deranjata pentru pasageri, mai ales dacă zbori pe timp de noapte.

Nu fii prea vorbăreț. Este în regulă să socializezi, dar dacă o faci, vorbește încet și fii atent la cei din jur, pentru a vedea dacă cineva își dorește să doarmă. Evită să insiști cu discuțiile în timpul zborului, dacă observi că vecinul tău îți răspunde numai din politețe. E bine să ai cu tine o carte bună, muzica preferată sau, dacă ruta oferă acces la internet, un joc de îndemânare, cum ar fi șah pe Chess.com sau poker pe PokerStars te pot ajuta să te concentrezi mai bine și timpul va trece foarte repede.

Nu face lucrurile care îți displac. Nu înclina prea mult scaunul pe spate, chiar dacă ai acest drept. Nu te plimba de colo-colo, chiar dacă locul nu este confortabil. Dacă știi că ai vezica slabă, evită să consumi multe lichide și încearcă să-ți rezervi un loc la margine și cât mai apropiat de toaletă. Nu te descălța și nu de dezbrăca, păstrează decența și bunul simț. Dacă știi că sforăi, fă tot posibilul pentru a nu adormi, însă dacă zborul este lung, ia-ți plasturi pentru nas și roagă-ți vecinii să te trezească imediat dacă te aud că sforăi, pentru că altfel, s-ar putea să evite să facă acest lucru, fie din politețe, fie din teamă de reacția ta. Dacă ai un prichindel, ia-ți măsurile de precauție pentru ca acesta să nu plângă, iar dacă este mai mare, asigură-te că respectă și el toate sfaturile de mai sus.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner