Utilitatea barierelor de parcare în diferite condiţii

Autor: Charmy
Utilitatea barierelor de parcare în diferite condiţii, Charmy

În momentul în care este adus în discuţie subiectul legat de instalarea unor bariere de parcare, oamenii se gândesc la parcările ce aparţin statului sau instituţiilor publice, ori chiar diferitelor companii. Barierele de parcare sunt folosite şi în zonele rezidenţiale, în zonele unde nu este permis accesul oricui. Barierele de parcare pot fi acţionate manual, însă acestea nu mai sunt de actualitate, dar şi automate, ideale pentru orice parcare, oricât de mare sau de mică ar fi, indiferent de situaţia căreia deserveşte.

Cele mai des întâlnite tipuri de bariere sunt cele de parcare automate, iar acest lucru este evident, pentru că prin intermediul lor se poate controla traficul din parcarea respectivă. Este foarte important de avut în vedere faptul că o barieră automată are anumite accesorii, ce includ stâlpii ficşi sau mobili, lămpi de semnalizare, fotocelule sau lumini încorporate în braţul barierei.

Despre barierele automate şi dotările acestora

Despre barierele de parcare automate este important de menţionat faptul că pot fi acţionate prin cheie sau prin telecomandă şi oferă numeroase avantaje foarte importante. Aceste bariere permit sau interzic foarte uşor accesul într-o parcare privată, însă este important să se cunoască şi avantajele tehnice.

Utilitatea barierelor de parcare în diferite condiţii, Charmy

Barierele de parcare sunt construite din materiale rezistente, carcasa fiind realizată din oţel galvanizat vopsit. De asemenea, aceste bariere automate dispun de un braţ cu o lungime cuprinză între 3 şi 12 metri, care se mişcă foarte repede, în timp de câteva secunde, în funcţie de cât de mare este lungimea braţului.

Cele mai citite articole

Faptul că barierele de parcare automate pot fi folosite în orice condiţii meteo, atât la temperaturi foarte crescute, de până la 70 de grade, cât şi la temperaturi foarte scăzute, de -20 de grade C, reprezintă un alt avantaj. 

Totodată, barierele automate moderne concepute pentru parcări dipun şi de o funcţie antistrivire, astfel inct în cazul în care se sesizează un obstacol la coborâre, acestea se ridică. Este foarte important de menţionat şi faptul că barierele dispun de semnalizare luminoasă şi acustică. Barierele de parcare sunt prevăzute şi de sistem de blocare cu cheie, nu numai cu telecomanda, iar cursa braţului poate fi limitată atât mecanic, cât şi electronic, în funcţie de model.

În ce situaţii se folosesc barierele automate?

Cele mai des întâlnite situaţii în care barierele de parcare automate se dovedesc utile sunt:

  • în parcările firmelor, indiferent de domeniul lor de activitate, care oferă protecţie antreprenorilor, astfel încât nu oricine are acces în incinta sediului firmei şi în parcare. Barierele de parcare oferă confort şi siguranţă, pentru că acestea se vor riidca prin simplă apăsare a butonului de telecomandă;
  • în parcările rezidenţiale ale blocurilor sau spaţiilor rezidenţiale, în cartiere rezidenţiale, în spaţii personale.

Atât persoanele juridice ce deţin o afacere cu un sediu mare la interior şi la exterior, cât şi fabrică sau depozit, trebuie să ia în calcul achiziţionarea unei bariere de parcare, prin care accesul să fie garantat pentru marfa şi angajaţi. Echipele de pază nu mai reprezintă o soluţie foarte eficientă în această situate, contractele presupunând sume mari de bani, un personal generos şi sentimente de nesiguranţă când angajaţii nu pot ajunge la muncă sau sunt în concediu. 

În ziua de azi se folosesc din ce în ce mai des barierele automate pentru locaţiile deţinute, fiind la mare căutare graţie fiabilităţii şi calităţii pe care o reprezintă, precum şi preţurilor accesibile.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil