3 sfaturi eficiente pentru a te odihni în timpul călătoriilor

Autor: Charmy
3 sfaturi eficiente pentru a te odihni în timpul călătoriilor, Charmy

De cele mai multe ori, în timpul călătoriilor, somnul are cel mai mult de suferit. Fie mergi într-o destinație îndepărtată și jet lag-ul îți dă peste cap programul de somn, fie ai întâlniri sau alte activități care se prelungesc și adormirea are loc mult mai târziu. Și așa ajungi acasă mult mai obosit decât ai plecat. Dacă urmează să pleci într-o călătorie de afaceri sau în scop personal, sfaturile de mai jos îți vor fi de mare ajutor!

Încearcă să îți urmezi programul și rutina de somn de acasă

Poate fi mai greu să urmezi programul de somn și într-o călătorie de afaceri sau concediu, însă încearcă măcar să îți menții obiceiurile legate de somn. Indiferent de cât de grea a fost ziua, alocă-ți câteva momente de relaxare. Fă o baie, citește o carte, bea un ceai și uită de tot stresul sau gândurile negative. În acest mod vei reuși să adormi mai repede, să eviți episoadele de anxietate care pot să apară de multe ori în timpul călătoriilor și să te bucuri de un somn odihnitor. 

Iar dacă nu ai o rutină de somn, poate acum e momentul să îți stabilești una. Iată ce ar trebui să eviți să faci seara, înainte de somn:

  • Nu consuma cafea, energizante sau alcool în exces,
  • Evită ecranele, inclusiv telefonul, cu 1-2 ore înainte de somn,
  • Evită discuțiile care știi că îți produc stres (lasă-le mai bine pentru dimineață, atunci când ești odihnit).

Fă-ți un program al activităților

Cele mai citite articole

Dacă știi exact ce trebuie să faci în timpul acestei călătorii, conturează un program al activităților pentru a evita suprasolicitarea. Și nu uita să introduci în program și somnul, mai ales dacă știi că suferi și de vreo afecțiune care îți provoacă insomnii sau treziri multiple, cum ar fi apneea in somn, sindromul picioarelor neliniștite sau anxietatea. De multe ori, somnul este primul sacrificat atunci când vine vorba de planuri. Învață să prioritizezi orele de somn pentru că pe termen lung, somnul reprezintă una dintre cele mai bune modalități de menținere a sănătății.

Ascultă-ți corpul și ia pauze

Corpul tău îți va spune exact când are nevoie de pauze, trebuie doar să îl asculți. Fă-ți programul în așa fel încât să fie flexibil și să te poți juca cu ordinea activităților. Când te simți obosit, ia pur și simplu o pauză și dormi. Nici nu știi ce minuni poate face un somn 20-30 minute. Americanii îl numesc ”power nap” și apelează la el pe timpul zilei pentru a combate oboseala. Poate ar trebui să îl încerci și tu.

În concluzie, călătoriile nu trebuie să fie obositoare, dacă știi cum să te organizezi și prioritizezi și somnul, nu doar activitățile pe care vrei să le bifezi. Urmează sfaturile de mai sus și te vei întoarce odihnit și cu forțe proaspete!

Cele mai citite articole

Articole relevante