5 pași pentru transformarea grădinii

Autor: Charmy
5 pași pentru transformarea grădinii, Charmy

Dacă ai ales să locuiești într-un loc care îți permite să ai o grădină, probabil ai făcut-o pentru că-ți place să te bucuri de natură în fiecare zi. Nu poți sta închis între 4 pereți în fiecare zi, asta-i clar, și nici un balcon nu-ți aduce același sentiment cu a sta pe un șezlong în propria ta grădină.

Dar simți că ceva lipsește sau ai o scânteie creativă pe care ai vrea să o pui la încercare și să-ți transformi grădina după bunul plac. Dacă nu știi de unde să începi, stai liniștit! Iată 5 pași de urmat pentru transformarea grădinii tale:

  1. Stabilește-ți spațiul pentru relaxare

Orice grădină de flori, plante, copaci, legume etc. trebuie să aibă un spațiu destinat pentru relaxare, odihnă sau întâlnirile cu prietenii. În funcție de dimensiunea grădinii, poți crea un colțișor în care să așezi o canapea, câteva perne pentru exterior pentru confortul mărit, o masă, o ghirlandă de beculețe și, dacă vrei să fii la modă, poți să organizezi un mini bar pentru exterior. Gândește-te doar cât de încântați o să fie prietenii și familia ta atunci când o să-i inviți la o cafea sau la o cină organizată în grădină.

Dacă deja ai acest colț de paradis organizat, vezi dacă nu trebuie să schimb anumite piese de mobilier. Nu doar că un set de mobilier nou va reîmprospăta atmosfera din grădină, dar te vei asigura și că acesta este adaptat la nevoile tale.

5 pași pentru transformarea grădinii, Charmy
  1. Înlocuiește gazonul din grădină

Dacă ți se pare că îngrijirea gazonului conform standardelor estetice necesită prea mult timp și efort de care nu dispui la momentul prezent, atunci de ce să nu încerci să-l înlocuiești cu ceva care va arăta la fel de bine? Poți planta foarte ușor flori sălbatice, iar acestea nu au nevoie de multă îngrijire de-a lungul timpului întrucât se adaptează foarte bine după condițiile meteorologice.

Cele mai citite articole

Semințele de flori sălbatice sunt ușor de găsit la orice magazin specializat de flori și plante. Mai mult, trebuie doar să le împrăștii deasupra pământului și să aștepți să crească în mod natural.

  1. Curăță pavajele din grădină

Dacă ai orice tip de pavaje construite în grădină pentru a crea o alee, atunci cu siguranță știi că și acestea se murdăresc de la praf sau noroi și se deteriorează odată cu trecerea timpului. Dacă dispui de echipamentele necesare (nu-ți trebuie decât un instrument de spălare sub presiune), atunci poți face acest lucru pe cont propriu fără să fii nevoit să apelezi la un serviciu specializat.

Curăță orice nu este făcut din pământ, iarbă sau alte alternative de înlocuire a celor două, adică: terasa pavată sau din lemn, drumul de acces etc.

  1. Luminează grădina chiar și pe timp de noapte

De la ghirlandele de lumini și până la lămpile alimentate cu lumină solară, ai la dispoziție o plajă largă de sisteme de iluminat care să înfrumusețeze grădina pe timp de noapte, dar să fie și practice. Dacă obișnuiești să vii noaptea acasă de la serviciu sau de la o petrecere, atunci iluminarea constantă a grădinii este un pas necesar.

  1. Adaugă elemente decorative

Statuile, fântânile de exterior sau o specie de plante aparte pot crea un centru de interes în grădina ta. Dacă ai simț estetic, poți combina mai multe elemente decorative fără a încărca spațiul din grădină de culori și obiecte. Până la urmă, vrei să păstrezi totul cât mai natural.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil