Adidași de damă – este bine să porți șosete cu ei?

Autor: Charmy
Adidași de damă – este bine să porți șosete cu ei?, Charmy
Adidași de damă – este bine să porți șosete cu ei?

Încălțămintea este una dintre principalele piese într-o ținută, și bineînțeles că vei acorda atenția cuvenită alegerii acesteia. Ca să se asorteze ținutei tale și să o completeze este foarte important, însă trebuie să fie potrivită și stilului tău. Unele persoane preferă încălțămintea elegantă, altele încălțăminte casual sau sport, însă trebuie să știi cum și când poți purta anumite încălțări și cum să le pui în valoare.Copiază HTML Copiază textul

Cum să introduci încălțămintea sport în orice ținută?

Pentru că viața este foarte activă și în ultimul timp observăm tendința tuturor de a desfășura tot felul de activități pe timpul zilei, plecăm de la birou ca să ajungem la sală sau la o ședință de masaj, pentru ca apoi să faci niște cumpărături și în final să bei o cafea cu cea mai bună prietenă. Toate astea te solicită fizic și ai nevoie de confort. Însă ce faci dacă ținuta office este obligatorie și atunci trebuie să porți mereu pantofi eleganți? Ei, află că moda ultimilor ani se îndreaptă către ținute elegante definite cu ajutorul unor pantofi mai puțin eleganți, cum ar fi o pereche de sneakersi damă

Această încălțăminte îți va oferi confort, comoditate și va face din ținuta ta una potrivită pentru locul de muncă. În plus, îi poți asorta foarte ușor și la alte ținute, fie că vorbim despre o pereche de blugi sau chiar despre o fustă. 

Poți obține cu încălțăminte modernă de la ținute sport până la ținute casual și chiar elegante. Se potrivesc foarte bine și la o cămașă sau un top în bretele și vei obține o ținută casual, sau împreună cu hanorace și pantaloni sport pentru a obține o ținută lejeră.

Adidași de damă – este bine să porți șosete cu ei?, Charmy

Când și cum purtăm șosete cu diferite tipuri de încălțăminte?

Cele mai citite articole

Atunci când vorbim despre încălțămintea sport tendința este să spui din start da la întrebarea dacă porți sau nu șosete. Și pe bună dreptate, pantofii sport vor fi mult mai comozi dacă porți șosete. Însă este foarte important să știi ce fel de șosete să alegi, și asta vei face în funcție de îmbrăcăminte, nu de pantof. La o îmbrăcăminte sport, dacă porți pantaloni scurți mai ales, poți să alegi șosete lungi, peste gleznă. Pentru stilizări cu îmbrăcăminte sport, cu pantaloni lungi poți alege șosete sub gleznă.

Însă atunci când porți o ținută casual sau o ținută elegantă este de preferat ca șosetele să nu se observe. Cum faci asta? Alegi dintre modelele de șosete foarte scurte, care nu se vor vedea din pantofi. Bineînțeles că atunci când porți pantofi eleganți nu există varianta de șosetă care să se potrivească, însă doamnele și domnișoarele poartă ciorapi lungi în acest caz.

Adidași de damă – este bine să porți șosete cu ei?, Charmy
Geci Bărbați

Ce accesorii sunt potrivite în completarea diferitelor tipuri de ținute?

Atunci când dorești să îți definești o ținută, să pui amprenta stilului tău asupra ei, nu doar încălțămintea te poate ajuta. În acest scop vei alege accesorii, cum ar fi diferite tipuri de genți, bijuterii, ceasuri, pălării sau curele. Atunci când porți o ținută elegantă vei alege în mod sigur o geantă de umăr și bijuterii delicate, eventual un ceas cu brățară metalică sau cu curea din piele. În stilul casual poți să alegi și o geantă mai mare, de tip poștaș, sau chiar un rucsac. 

Bijuteriile pe care le poți purta în stilul casual sunt diverse, de la bijuterii delicate, micuțe, până la bijuterii supradimensionate care să iasă foarte bine în evidență. Poți alege fie un ceas elegant, fie un ceas cu curea din silicon sau chiar un smartwatch. Poți alege dintre diversele modele de pălării și curele pe care le poți introduce cu succes într-o astfel de ținută. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil