1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Ce să ai în vedere când îți achiziționezi un telefon nou

Autor: Charmy
Ce să ai în vedere când îți achiziționezi un telefon nou, Charmy

Achiziționarea unui telefon nou este un moment mult așteptat. Indiferent dacă modelul pe care îl deții nu este unul actual sau pur și simplu vrei să încerci ceva diferit, trebuie să te documentezi bine înainte de a lua o decizie. În zilele noastre apar pe piață telefoane noi de la o zi la alta. Cu atât de multe modele și specificații care mai de care, poate fi greu să alegi ce ți se potrivește mai bine. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le studiezi cu atenție înainte de a lua decizia finală.

Buget

Cu toate că multă lume este de părere că unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi un telefon nou sunt designul și funcționalitățile, există și alte aspecte la fel de importante. Indiferent dacă îți faci un upgrade sau cauți cel mai bun telefon de pe piață, e important să te gândești la bugetul pe care vrei să-l aloci. Dacă vrei să deții cel mai nou telefon sau un model pro, va fi nevoie să investești ceva mai mult.

Cu toate acestea, un truc în acest sens este să te orientezi către modelele mai vechi. Sunt multe site-uri unde îl poți achiziționa mai ieftin, dar nu uita să citești recenziile prima dată.

Ecranul

Dimensiunea și rezoluția ecranului sunt importante, dar este bine să te gândești și la cum urmează să folosești telefonul. Dacă te uiți la filmulețe, editezi poze și îți place să te uiți la filme în mod regulat, atunci ar fi bine să te orientezi către un display cu diagonala de 5-6 inci.

Orice model mai mare de 6 inci va fi prea mare și va fi greu de pus în buzunar. Dacă faci parte din categoria persoanelor care folosesc telefonul pentru a trimite mesaje, a răspunde la emailuri, a posta de rețelele de socializare, atunci un model de 5 inci este mai mult decât suficient.

Camera foto

În prezent, te-ai obișnuit să realizezi multe fotografii pe care să le ai ca amintire. Faci poze când mergi în vacanță, când te vezi cu prietenii sau când vrei să te lauzi cu un preparat culinar. Vestea bună este că nu mai ai nevoie de o cameră performantă, dar trebuie să te orientezi către un telefon cu cameră decentă dacă vrei să ai parte de rezultate bune.

Doar pentru că un telefon are un număr mare de megapixeli, acest lucru nu înseamnă neapărat că va face poze reușite. Apertura camerei, nivelul ISO și autofocusul sunt câteva dintre elementele care vor face o diferență atunci când faci poze.

Cele mai citite articole

Sistemul de operare

Un alt aspect care influențează mult experiența de utilizare este sistemul de operare. După cum știi deja, există două sisteme principale Android și iOS. La o primă vedere, nu sunt prea multe diferențe între acestea.

Sistemul Android poate fi personalizat în funcție de preferințele tale. Poți alege o temă care îți place, poți schimba sunetul de apel și multe alte aspecte. Pe de altă parte, iOS este mai rigid, însă are un număr foarte mare de utilizatori.

Dacă ești obișnuit deja cu unul dintre aceste sisteme de operare, ar fi indicat să-ți achiziționezi un model din aceeași gamă. Totuși, dacă vrei o schimbare, te vei acomoda cu noile funcționalități în câteva zile.  

Durata bateriei

Ce să ai în vedere când îți achiziționezi un telefon nou, Charmy

<<< PHOTO

Poate ai pățit cel puțin o dată să rămâi fără baterie la telefon într-un moment important. Dacă nu vrei să ți se întâmple acest lucru, ar fi indicat să cauți un model care are cel puțin 3500 mAh. Totuși, dacă nu folosești prea mult telefonul, s-ar putea să fie de ajuns și un model cu 3000 mAh.

De asemenea, există posibilitatea de a-ți achiziționa și o baterie externă pe care să o ai cu tine în momentele importante, atunci când călătorești, de exemplu.

Iar dacă vrei să economisești baterie la telefon, poți să pornești modul economisire energie, care este un mod întunecat. Pentru a vedea care sunt aplicațiile care consumă cel mai mare nivel de energie poți intra în setările telefonului. În mod evident, le vei vedea pe cele pe care îți petreci cel mai mult timp, dar acest lucru te ajută să știi să le eviți pe viitor sau să îți petreci mai puțin timp în compania lor.

Dacă ești în căutare de un telefon nou, acum știi de unde să începi. Pe lângă elementele menționate mai sus, te poți uita la recenzii pe YouTube pentru a-ți face o idee despre ce urmează să primești.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner