1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Ce trebuie să ai în atenție la casa ta cea nouă

Autor: Charmy
Ce trebuie să ai în atenție la casa ta cea nouă, Charmy

Există diferiți factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un plan pentru o locuință nouă, dar merită menționat faptul că fiecare dintre tipurile de proiecte case tipizate care sunt propuse de către o firmă specializată poate fi schimbat în funcție de nevoile fiecărui proprietar.

Principalii factori de care trebui ca să țineți cont în momentul în care alegeți planul casei ideale sunt legate atât de cine va coordona lucrarea, cât și de datele efective ale noii construcții ce se va edifica.

În acest sens este extrem de important:

1.  Cine va fi responsabilul tehnic

Căutarea unui manager tehnic este indispensabilă pentru construcția civilă respectivă, deci mare atenție în alegerea acestei persoane.

Indiferent dacă este vorba de inginer sau arhitect, acest profesionist vă va ajuta să faceți cele mai bune alegeri în privința proiectului dumneavoastră.

Idealul este să căutați acel profesionist foarte experimentat cu care să vă și înțelegeți, să aveți o bună chimie. Altfel parteneriatul nu va funcționa, iar problemele de comunicare vor fi din ce în ce mai mari

2. Planificarea financiară detaliată

Faceți o listă cu ceea ce vă place sau nu, cu ce doriți de la noua casă și cât sunteți dispus să cheltuiți pentru a obține confortul pe care vi-l doriți pentru aceia ce vor locui acolo.

Chiar așa! Un alt factor care trebuie luat în considerare cu maximă seriozitate este disponibilitatea pe care o aveți în materie financiară.

Stabiliți din start (adică de dinainte de a elabora proiectul imobilului) care va fi  bugetul maxim pe care vă permiteți ca să-l alocați și modul cât mai amănunțit în care acesta va fi cheltuit. (Oricum, mai puneți o rezervă, pentru că s-ar putea în 90% dintre cazuri ca să-l depășiți!).

Este bine de știut: cu cât sunt mai multe detalii de construcție, cu atât costul lucrării va fi mai mare.

Deci, dacă bugetul este unul mai limitat, căutați mai degrabă o opțiune mai simplă (de nu simplistă!) de proiect și execuție pentru imobilul în cauză.

3. Caracteristicile specifice ale terenului unde va fi ridicată construcția

Un alt punct important care trebuie luat în considerare la alegerea celui mai bun plan de casă este reprezentat, fără îndoială, de caracteristicile terenului, de dimensiuni și topografia locului unde se va construi.

Cele mai citite articole

De asemenea, trebuie să fiți la curent cu legislația în vigoare, pentru a nu încălca regulile în timpul construcției. Niște specialiști buni vă pot ajuta în acest sens. Și în acest caz, ajutorul unui manager construcții experimentat este esențial.

4. Siguranța locuinței ce se va ridica

Siguranța este un alt factor de prim ordin care trebuie luat în considerare în timpul realizării proiectului imobiliar.

Într-o lume tot mai nesigură, precum aceea în care trăim, a te proteja de infracțiuni este un must have.

5. Intimitatea noii case

Când elaborați planul locuinței celei noi nu uitați ca să cereți ca intimitatea să fie un criteriu de care proiectanții să țină seama la maxim.

Chiar și dacă iubiți lumina și pereții de sticlă, tot va fi necesară o corectă poziționare a camerelor, ferestrelor și ușilor, astfel încât intimitatea celor din casă în raport cu vecinii și trecătorii să fie respectată.

6. Echilibrul estetic al locuinței

Chiar dacă gusturile nu se discută, un echilibru estetic nu face altceva decât să confere celor din casă o stare de bine, de relaxare.

Caută armonia chiar dacă vorbim de o construcție extrem de modernă.

Cu atât mai mult cu cât o construcție modernă aduce minimalismul ca bază de discuție.

Utilizarea materialelor moderne și diferențiate, precum ar fi sticla și metalul inoxidabil, sunt, de asemenea, o caracteristică actuală.

Planuri de case pentru o familie mică

Dacă familia este mică, este interesant ca să se parieze pe un plan de locuință cu medii integrate, cu o foarte bună optimizare a spațiului.

Deși camerele nu sunt mari, nu înseamnă că proiectul este unul ușor de realizat. Orice casă micuță reprezintă o provocare enormă și un îndemn la soluții constructive inedite.

Dacă aveți o suprafață mică de teren și vreți să ridicați o locuință confortabilă, apelați la specialiștii de la firma de construcții Casa Ta care vă oferă servicii complete de proiectare, obținerea documentației de autorizare a construcției și construcția imobilului într-un pachet unic.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner